DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS
A partir d’una obra de teatre clàssic -en versió reduïda i musical- aprenem les professions principals que formen part d’un muntatge teatral experimentant-les en primera persona. L’experiència esdevé complerta i única al disposar del marc incomparable d’un teatre professional. Així doncs els nostres fills/es es converteixen en "La Jove Companyia del Regina" per una setmana.
Cada muntatge requerirà unes necessitats diferents que adaptem a cada grup segons el nivell i l’edat.
Després de l'èxit aconseguit, mantenim el 2n grup d'edat del taller (dels 12 als 17 anys), amb propostes encarades als joves de la casa. Partint de la mateixa base d'apropar el teatre i totes les professions que l'envolten, treballarem un text un pèl més elaborat i els farem partíceps de tots els processos de creació d'un espectacle des que arriba el text a mans de la companyia fins que el presentem en un escenari.
INTERPRETACIÓ: partint tant del guió com d’exercicis paral·lels ens iniciarem o aprofundirem en el treball de personatge, text, cos i emoció.
MOVIMENT: Essencial alhora d'interpretar i tant important com les paraules! Coneixerem diferents tècniques d'escalfament i estils de ball en teatre
VESTUARI: Ens parla de qui el vesteix -personalitat, estat d’ànim, posició social, etc...- i partint d’aquest punt ens endinsem a la recerca de les peces de roba adequades i, si cal, la seva elaboració amb materials a l’abast de tothom incorporant el reciclatge sempre que sigui viable.
IL·LUMINACIÓ I SO: Colors freds o càlids i l’elecció del tipus de focus per cada necessitat, ambients, músiques o sons ... Tot de manera subtil o específica suggereix l’ambient o predisposa l’espectador. Caldrà experimentar i aplicar-ne el resutat al nostre espectacle.
UTILLERIA: Cada muntatge pot requerir d’uns elements concrets en escena. Posant atenció al text, decidirem quins d’ells són necessaris. Creació de màscares i d’altres estris en cas de ser-ho.
VEU: La transmissora de les emocions en teatre clàssic. Descobrirem tota la feinada que fan els actors per a modular-la i donar intensitat. Quan el text pot ser parlat, en vers o cantat s'obren mil possibilitats!
DIRECCIÓ: després de la lectura del text, guiats pel professor, decidirem com i perquè escenificarem l’obra, marcant la pauta per començar la resta de treballs. Posteriorment, observant el treball dels companys, els guiarem i ajudarem a avançar cap a la seva fita escènica sempre des del respecte i el comentari constructiu.
MAQUILLATGE: Sigui perquè l’actor necessita caracterització o per contrarestar la llum, sovint necessitem utilitzar-lo. N’aprendrem conceptes bàsics i jugarem a caracteritzar-nos.
ESCENOGRAFIA: Amb coherència amb el muntatge que hem decidit dur a terme, buscarem la manera de realitzar-la amb elements senzills i/o reciclats sempre tenint en compte que no és un simple decorat sinó una peça més de l’engranatge que també ens explica coses i amb la que hem d’interactuar quan fem d’actors.
I...El darrer divendres de cada cicle obrim el teatre, també als familiars i amics que hi vulguin i puguin assistir, per presentar els espectacles que haurem creat.