CICLE SUPERIOR PRIMÀRIA

A continuació trobareu tots els espectacles pensats per al Cicle Superior, organitzats segons trimestre.

PRIMER TRIMESTRE

TOM SAWYER DETECTIU 8 Cia Lazzigags foto

Del 29 d'octubre al 12 de novembre

Companyia Lazzigags

TOM SAWYER, DETECTIU

Dramatúrgia i direcció: Miquel Agell

Música: Marc Sambola

Lletres: Lídia Linuesa

Gènere: Teatre musical

Durada: 70 min

Idioma: Català

ARGUMENT

 

És primavera, i Tom i Huck pateixen una estranya febre primaveral, una malaltia que es curarà a l’instant, quan tia Sally els convidi a passar uns dies a casa seva. Sembla que l’oncle Silas està passant per un mal moment, i potser la presència dels dos amics l’ajudi...

 

Tom s’acaba de comprar per correu un kit de detectiu, i ja té ganes d’estrenar-lo. L’ocasió doncs, és immillorable. Una desaparició inesperada, un assassinat misteriós i un robatori de diamants constitueixen els ingredients bàsics d'aquest còctel intrigant que ens relata Huckleberry Finn, el braç dret de Tom Sawyer, que ens podrà demostrar les seves capacitats detectivesques, jugant amb l’observació, la deducció i la intel·ligència. El mític heroi juvenil ens sorprendrà amb una lògica fora de l'abast de molts adults

VALORS PEDAGÒGICS

 

Donar a conèixer els personatges emblemàtics de Mark Twain en una de les seves celebrades aventures.

Conèixer el gènere de teatre i novel·les de detectius, molt assequible entre els joves, per esperonar-los a la lectura.

Destaquen en l’espectacle valors com l’amistat i la justícia i la lluita per esbrinar la veritat sempre , per poder exercir el nostre dret a ser crítics

L'ESPECTACLE

 

La literatura no estrictament teatral ens proporciona protagonistes amb una personalitat i transcendència que traspassen els fulls de la novel·la i troben un camí fàcil de projecció en el món del cinema i el teatre. Hi ha personatges que ens atreuen amb força,  ja que donen als actors una partitura molt ben escrita del que ha de ser la seva translació als escenaris. Mark Twain va crear molts personatges, però amb Les aventures de Tom Sawyer, i Huckleberry Finn, ens va regalar dos dels protagonistes més cèlebres de la literatura universal.

 

La companyia ha triat una novel·la que l’autor va escriure, quan els seus dos herois ja eren sobradament coneguts. L’obra de Twain és de punt de partida per explicar la seva història, i filtrada per la seva mirada creativa hi combinen situacions o personatges d’altres aventures, tot lligat amb el format de teatre musical.

TOM SAWYER DETECTIU 3 Cia Lazzigags foto

SEGON TRIMESTRE

malalt.JPG

Del 3 al 16 de març de 2022

Companyia La Trepa

EL MALALT IMAGINARI

Gènere: Teatre clàssic amb cançons

Durada: 75 min

Idioma: Català

De Molière.

Adaptació de Macià G.Olivella

Música de Ferran Gonzalez

Direcció de Maria Agustina Solé

L'ESPECTACLE

 

“El Malalt Imaginari “ és una d’aquelles comèdies que sempre fan bo de representar, de veure i, sobretot, de gaudir. El mecanisme teatral que ens proposa Molière, actor al capdavall, basat en el joc sempre alegre i dinàmic de la comèdia de l’art, fa que aquesta peça es mantingui viva, fresca, com acabada d’escriure. Només cal fer uns petits retocs en el llenguatge i alleugerir algunes escenes , per tal d’apropar-nos una mica al jove espectador, i tot l’engranatge teatral d’entrades i sortides, personatges estrafolaris, embolics i tripijocs ens arrossega sense adonar-nos. I per acabar d’adobar-ho introduïm, (ep! a l’original ja n’ hi havia!) uns quants números musicals que acaben de fer encara més plaent la degustació d’aquest plat tan clàssic de la cuina teatral. Aquesta és una bona ocasió per apropar el teatre de sempre als nostres joves.

ARGUMENT

 

L’Argan és un  home ric, que creu tenir totes les malalties del món. És un malalt imaginari que es passa la vida pendent dels metges i dels farmacèutics . Belina, la seva segona esposa, és una dona ambiciosa que espera que es mori els seu marit per quedar-se amb tots els diners. Per això vol enviar la filla d’ Argan a un convent. Però el pare vol casar la seva filla amb un metge, per assegurar-se una assistència permanent. I Angèlica, la filla, es vol casar, però no pas amb  el metge escollit pel seu pare, sinó amb el xicot del que està enamorada. Tot plegat és un embolic que desfarà una criada tafanera, la Toneta, disposada a inventar-se tota mena de tripijocs per tal d’afavorir els enamorats

VALORS PEDAGÒGICS

 

l'aproximació al teatre clàssic mundial de manera planear i interessant per al jove espectador, alhora que tractem temes com l'amor, el dret a prendre les pròpies decisions sobre un mateix i la seva vida i la corrupció personal per causa dels diners.

Fotos Malalt-2009 007.jpg
7.jpg

Del 25 de març al 8 d'abril de 2022

Companyia La Roda

EL VESTIT POP DE L'EMPERADOR

Dramatúrgia i direcció: Dani Cherta

Música: Keko Pujol

Gènere: Teatre musical

Durada: 60 min

Idioma: Català

L'ESPECTACLE

 

Us imagineu algú tan tan tan preocupat pel seu aspecte que no li importa gairebé res més a la vida? Només pendent del mirall i només amic dels qui li riuen les gràcies. Us imagineu no estimar ningú més que a un mateix? I vinga fotos, vinga aplaudiments, i només roba i mòbils, i més roba i només petons al mirall. Gens pendent per les necessitats dels altres i només pendent del seu propi melic. Doncs ara imagineu-vos que aquest etern presumit és, ni més ni menys, que l’Emperador! Qui procurarà pel bé del poble?

 

La Roda Produccions us presenta el seu nou espectacle musical adreçat a infants, joves i tota la seva família. Després de l’èxit d’ALADDIN #THEPOPMUSICAL prepareu-vos ara per riure, cantar i ballar de valent amb Sa Majestat Presumida i tota la seva cort de nobles llepaires. Una història de despropòsits que, tot i que pugui semblar-ho, no està basada en fets reals. Un espectacle de soldats i majestats a ritme pop i amb plataformes. Una combinació explosiva que només podia ser obra de La Roda Produccions…

VALORS PEDAGÒGICS

 

El principal teló de fons de la nostra història gira entorn de la vanitat i la superficialitat del nostre protagonista.

L’espectacle ens ajuda a entendre el negatiu que pot ser la supèrbia i l'arrogància a través d'un personatge, el de l'emperador, que precisament encarna tots dos adjectius. La història ens ensenya que creient que som millors que els altres només podem acabar demostrant que som molt més necis que la resta.

Un dels temes cabdals de l’espectacle, és que tothom fa veure que veu la tela o el vestit per por de ser menystingut, per por del que pensaran els altres. L’única vacuna per poder ser valent i sincer és ser capaç de pensar per un mateix sense tenir prejudicis ni por de l’opinió dels altres, és a dir, poder ser autònom en les pròpies decisions i opinions.

ARGUMENT

 

En un regne de flaixos i miralls, Sa Majestat l'Emperador Presumit té per costum estrenar quatre vestits cada dia. Però per més vestits que acumula, cap el satisfà. Necessita el millor dels millors, el més sublim, el més modern,… I més ara, que s'acosta la passarel.la anual de la reialesa! Cal un vestit únic per a un emperador únic. Tan especial que només els més llestos de palau el podran apreciar.

 

Algú reconeixerà la veritat sobre el nou vestit de l’emperador?

POPCARTELL.jpg

TERCER TRIMESTRE

La_comèdia_de_l'olla.JPG

Del 25 al 29 d'abril de 2022

Companyia La Trepa

LA COMÈDIA DE L'OLLA

De Plaute.

Adaptació de Macià G.Olivella

Música de Ferran Gonzalez

Direcció de Maria Agustina Solé

Gènere: Teatre clàssic amb cançons.

Durada: 70 min

Idioma: Català

ARGUMENT

 

Euclió és un vell, pobre i garrepa, que acaba de trobar , enterrada a casa seva, una olla plena d’or. Això fa que perdi el món de vista, que es torni desconfiat i que visqui sempre amb el neguit de perdre-la. Euclió té una filla a la que vol casar amb el seu veí, un vell molt ric. Però la filla té un enamorat, que resulta ser el nebot del veí ric. I aquest jove té un esclau molt tafaner que descobreix coses que no hauria de descobrir.

VALORS PEDAGÒGICS

 

La Comèdia de l’olla ens brinda l’oportunitat de gaudir d’un clàssic de la literatura teatral, adaptat per facilitar-ne la comprensió. Una comèdia ben feta, amb els seus embolics i equívocs que ha esdevingut l’ orígen i la font de la comèdia actual ( del teatre, el cinema, la televisió, ...). L’espectalce observa l’avarícia com a una manifestació malaltissa de l’afany d’adquirir riqueses i els temor a perdre-les, tema que dóna per parlar d’accions que se’n deriven , de la avarícia, com és la corrupció econòmica, tant en primera plana avui dia. També Contraposa la llibertat en front de l’esclavitud. Poder establir un debat sobre el sistema esclavista com a estructura econòmica i trobar paral·lelismes actuals que ajudin a formar la consciència personal ( El treball infantil, les empreses que exploten els treballadors, etc.) Per altra banda ens posa de manifest la falta de la llibertat de la dona alhora de decidir el seu futur, el seu amor i si desitja casar-se o no. Tot amenitzat amb música moderna (perquè els romans ja musicaven els seus espectacles) per a aproximar el clàssic al jove espectador. 

L'ESPECTACLE

 

La popularitat i la vigència que sempre han tingut les comèdies de Plaute es deuen a que en elles hi trobem l’esperit de Roma, els seus costums i les seves dèries, amb un llenguatge viu i amb forta vena humorística. Tots aquest trets apareixen , de manera molt brillant, a la “Comèdia de l’olla”, el protagonista de la qual, el vell avar Euclió, ha esdevingut un personatge arquetip pel teatre i la literatura universals. Una ocasió de veure Plaute en escena i apropar-nos al seu món. Un d’aquells clàssics imprescindibles per descobrir el teatre i apropar-nos als seus orígens de la manera més entremaliada.

Comedia olla.jpg