CICLE SUPERIOR PRIMÀRIA

A continuació trobareu tots els espectacles pensats per al Cicle Superior, organitzats segons trimestre.

PRIMER TRIMESTRE

Del 13 al 29 d'octubre

Companyia Microescape Kids

EL MISTERI DE HOUDINI

Text de: Roc Olivé

Direcció: Joan Olivé

Gènere: Màgia, EscapeRoom i Teatre

Durada: 60 minuts

Idioma: Català

ESPECTACLE INTERACTIU D'AFORAMENT REDUÏT

(Màxim 50 alumnes)

ARGUMENT:

 

Aquesta proposta teatral interactiva submergeix el públic dins d’un espectacle extraordinari de màgia, teatre i escaperoom. 

Dividida en dues històries de 25 minuts cada una, aquesta experiència, basada en un famós personatge, ofereix als infants ( i també als adults!) la possibilitat de veure el meravellós Houdini en un gran show en rigorós directe, on ens delectarà amb diversos jocs de mans que no seran massa ben vistos per una excèntrica dona del públic.

Per altra banda i de manera simultània una jove periodista, La July, alertada per una estranya carta que li ha enviat en Houdini, ens farà endinsar per les entranyes del teatre i seguint una sèrie de pistes guiarà als més petits a iniciar-se en l’enigmàtic món dels escaperooms, descobrint-nos que res és el que sembla. 

L'ESPECTACLE:

 

Aquest espectacle ens ensenyarà el davant i el darrere d’una funció teatral, doncs una meitat del públic viurà l’emoció del show amb màgia i enigmes per a descobrir al pati de butaques i l’altre meitat ajudarà a la July a resoldre les pistes que Houdini li ha deixat al seu taller per a després intercanviar-se i viure l’experiència inversa i així descobrir al 100% la totalitat de la trama.

Tota aquesta experiencia es un fantàstica proposta perque els més menuts, a través d' una historia teatral puguin utilitzar els seu enginy i resoldre una serie d'enigmes que faran que la historia pugui seguir el seu curs i s'inicïin de manera fàcil i divertida al món dels escaperooms. 

cartell houdini vertical.jpg

ESPECTACLE INTERACTIU D'AFORAMENT REDUÏT

(Màxim 50 alumnes)

filla1.jpg

Del 18 al 26 de novembre

La Moderna de Poblenou

Gènere: Teatre musical

Durada: 80 minuts

Idioma: Català

LA FILLA DEL MAR

Text: Adaptació de Gerard Nicasi i Marc Miramunt

Música: Marc Miramunt

Direcció: Gerard Nicasi

ARGUMENT

 

La filla del mar és l’Àgata, una nena d’origen àrab que arriba a un poble de costa portada pel mar com a única supervivent d’un naufragi. És acollida per una família del poble i creix al costat de la Mariona, la filla d’aquesta família, però el seu origen fa que la majoria de gent del poble la tractin i la vegin diferent.

 

Amb els anys, la Mariona comença a sortir amb el Pere, un noi amb mala fama. La resta de noies i nois fan que aquesta relació arribi a la família d’ella. Per amagar-ho, el Pere es veu obligat a fer veure que se sent atret per l’Àgata però descobrirà en ella l’única noia que sabrà estimar-lo amb senzillesa i sense amagar-se’n. Una relació que no pot acabar bé per molt units que ells estiguin si el que preval al seu voltant és l'enveja i les ganes de venjança

L'ESPECTACLE

 

És un crit de denuncia cap a la intolerància, el racisme i la discriminació a favor de la solidaritat entre persones, entre pobles i nacions.

 

Convida a reflexionar sobre com afecten les nostres accions sobre els altres i els impulsos que les motiven, especialment en una edat on el pas cap al món adult i el procés de maduració personal fa que l’opinió externa sigui un aspecte important en la nostra vida.

Parla de l’amor i el dret a prendre les pròpies decisions. De mantenir-nos fidels a l’escala de valors i prioritats personals però sempre en conjunció a les dels altres.

Denuncia les relacions que integrem dins la normalitat quan en realitat no són igualitàries. Al mateix temps, obrint el debat necessari sobre el paper de la dona en el darrer segle i les fites que encara cal assolir.

VALORS PEDAGÒGICS:

 

La filla del mar és un musical sobre de l’obra de Guimerà ,amb el que volem que l’espectador jove se senti identificat en els personatges  per fer-lo entrar en l’història i situar dins el seu cercle d’interès els temes dels que parla.

 

Respectant l’estructura original del text n’actualitzem només la part de vocabulari que queda desfasat però mantenint l’estil col·loquial.  La música i les cançons parteixen d’estils actuals i, formant part de la dramatúrgia, actuen com un element més que evoluciona amb l’història i aporta profunditat i força als conflictes dels personatges.

LFDM_ESCENA_0308_LA_MODERNA_DE_POBLENOU_

Del 9 al 22 de desembre

Companyia La Trepa

PASTORETS SUPERESTEL

De Ricard Reguant

Música de: Toni Olivé

Canço “Pastorets anem-hi” de Joan Olivé

Direcció de: Maria Agustina Solé

Gènere: Teatre musical

Durada: 80 minuts

Idioma: Català

ARGUMENT

 

Torna el HIT DEL NADAL del Regina! Les desventures del Gran Tronera Major i en Piula Correcama mentre intenten impedir l’arribada del Messies al món! Tot comença una nit de Nadal, on dos germans es creuen amb una parella d’inmigrants que no tenen on anar i es refugien al metro. Allí, per passar l’estona, els hi expliquen la història d’un pastors molt simpàtics que van viure a Betlem fa més de dos mil anys...Els pastors protagonistes, la Toia i en Cirgonet, acabarant interrompent els plans malèfics del Gran Tronera i acabaran sent perseguits per uns dimonis molts “marxosos” i “rockers” , mentre reben l’ajut celestial de l’àngel Sant Miquel.

VALORS PEDAGÒGICS:

 

“Pastorets Superstel”és una obra original i entretinguda, alhora que tradicional. Les peripècies dels pastors que volen arribar a Betlem, transcorren entre balls i cançons que remarquen la ingenuïtat de la història de l’enfrontament entre el bé i el mal (pastors i dimonis ) sense falses estridències. En aquest espectacle també trobem un paral·lelisme entre la parella formada per la Verge Maria i Sant Josep i una parella d’immigrants de l’època actual, ella embarassada i apunt de donar a llum, que es veuen obligats a refugiar-se al metro la Nit de Nadal.

Un altre tema a remarcar és que la nostra parella de pastorets protagonista son un noi i una noia, germans i molt espavilats i trapelles els dos, allunyant-se de la tradició de les parelles de pastorets formades per 2 pastors un de més ruc i l’altre més llest.

L'ESPECTACLE

 

Una divertida, dinàmica i molt fresca versió a ritme de rock, pop i molta marxa que proposa una història paral·lela i actual a l’argument tradicional de les històries dels Pastorets tradicionals. Els nostres “Pastorets Superestel” compten un repartiment que inclou 12 actors en escena,  i esdevenen un espectacle idoni per a aquestes dates tan especials de l’any. Un clàssic de la programació nadalenca del Regina que no us podeu perdre

pastorets 2 - copia.jpg

SEGON TRIMESTRE

La_comèdia_de_l'olla.JPG

Del 19 de febrer al 3 de març

Companyia La Trepa

LA COMÈDIA DE L'OLLA

De Plaute. 
Adaptació de Macià G.Olivella
Música de Ferran Gonzalez
Direcció de Maria Agustina Solé

Gènere: Teatre classic amb cançons
Durada: 70
 minuts
Idioma: Català

ARGUMENT

Euclió és un vell, pobre i garrepa, que acaba de trobar , enterrada a casa seva, una olla plena d’or. Això fa que perdi el món de vista, que es torni desconfiat i que visqui sempre amb el neguit de perdre-la. Euclió té una filla a la que vol casar amb el seu veí, un vell molt ric. Però la filla té un enamorat, que resulta ser el nebot del veí ric. I aquest jove té un esclau molt tafaner que descobreix coses que no hauria de descobrir.

VALORS PEDAGÒGICS

 

La Comèdia de l’olla ens brinda l’oportunitat de gaudir d’un clàssic de la literatura teatral, adaptat per facilitar-ne la comprensió. Una comèdia ben feta, amb els seus embolics i equívocs que ha esdevingut l’ orígen i la font de la comèdia actual ( del teatre, el cinema, la televisió, ...). L’espectalce observa l’avarícia com a una manifestació malaltissa de l’afany d’adquirir riqueses i els temor a perdre-les, tema que dóna per parlar d’accions que se’n deriven , de la avarícia, com és la corrupció econòmica, tant en primera plana avui dia. També Contraposa la llibertat en front de l’esclavitud. Poder establir un debat sobre el sistema esclavista com a estructura econòmica i trobar paral·lelismes actuals que ajudin a formar la consciència personal ( El treball infantil, les empreses que exploten els treballadors, etc.) Per altra banda ens posa de manifest la falta de la llibertat de la dona alhora de decidir el seu futur, el seu amor i si desitja casar-se o no. Tot amenitzat amb música moderna (perquè els romans ja musicaven els seus espectacles) per a aproximar el clàssic al jove espectador. 

L'ESPECTACLE

 

La popularitat i la vigència que sempre han tingut les comèdies de Plaute es deuen a que en elles hi trobem l’esperit de Roma, els seus costums i les seves dèries, amb un llenguatge viu i amb forta vena humorística. Tots aquest trets apareixen , de manera molt brillant, a la “Comèdia de l’olla”, el protagonista de la qual, el vell avar Euclió, ha esdevingut un personatge arquetip pel teatre i la literatura universals. Una ocasió de veure Plaute en escena i apropar-nos al seu món. Un d’aquells clàssics imprescindibles per descobrir el teatre i apropar-nos als seus orígens de la manera més entremaliada. 

Comedia olla.jpg
Sam i Anne.jpg

Del 17 al 26 de març 

La Roda Produccions

LA VENTAFOCS

El musical amb ritme dels 50

Gènere: Teatre musical
Durada: 65
 minuts
Idioma: Català

Text: Dani Cherta

Música: Keco Pujol

Direcció: Dani Cherta

ARGUMENT

Dotze de la nit: la Ventafocs perd la sabata que la Fada Madrina li ha proporcionat per anar al Ball de Màscares de l’últim curs. En Sam, el catcher de l’equip de beisbol de l’institut, coneix una noia misteriosa de la qual queda bojament enamorat.

 

Netejar, rentar i cuinar són les tasques imposades per l’autoritària madrastra que menysprea la voluntat que té la nostra heroïna de voler prosperar. Els protagonistes de la nostra història s’adonen que hi ha un objectiu que els uneix: aconseguir la beca d'estudis musicals de la Universitat de Julliard.

 

En Sam mourà cel i terra per retrobar-se amb la noia, aconseguir la beca i  viatjar junts per fer realitat els seus somnis. 

VALORS PEDAGÒGICS

 

El principal teló de fons de la història gira entorn a la igualtat d’oportunitats. No és fàcil, ja que no hem d’oblidar que l’espectacle està ambientat en els anys 50, una dècada en què les dones gaudien de poques llibertats socials i personals. 

 

Però la Ventafocs lluitarà contra corrent per demostrar que els drets socials comencen pels drets personals. Ella evidenciarà que les petites accions individuals són fonamentals per encapçalar qualsevol revolució social. 

 

No només ella: la resta de protagonistes de l’espectacle també viuran, a la seva manera, una petita revolució personal que els farà propietaris dels seus propis actes i decisions, tot enriquint la seva capacitat de raonament i desenvolupament personal.

L'ESPECTACLE

La nostra heroïna, la Ventafocs, decideix anar al ball de final de curs malgrat tots els entrebancs i dificultats Qualsevol persona, també la Ventafocs, compta amb la capacitat necessària per qüestionar les normes sempre que aquestes no hagin estat consensuades col·lectivament. La democràcia social és, per tant, present també en aquest espectacle.

 

Tanmateix “La Ventafocs” també planteja altres raonaments, com la voluntat d’autosuficiència o la persecució dels somnis i els anhels personals i professionals. 

I tot plegat sense oblidar la solidaritat, la competitivitat sobre un mateix, i no contra els altres, o la raó com a argument vencedor sobre qualsevol agent de distància i opressió.

5.JPG

TERCER TRIMESTRE

Del 13 al 22 d'abril

Cia. Teatre Calánime

Gènere: Teatre Musical
Durada: 75 minuts
Idioma: Català

NINGÚ ÉS UN ZOMBI!

De Jordi Folck
Música de Guillem Malofré i Havard Enstad
Direcció de Joan Rigat

ARGUMENT

 

Waldemar Ics, de deu anys arriba de Polònia a una escola catalana on, degut a la seva particular condició de mort vivent, serà rebutjat i perseguit,  especialment per un company (sense nom) que comprendrà, massa tard que l’amistat veritable no entén de diferències socials o culturals, de vius o de morts. Que l’afecte, en definitiva, traspassa el llindar del temps. L’arrelament del Wally i la seva família -tres tietes zombis de  mig segle de vida- en una vella casa dels indians provocarà un xoc entre dos mons dispars condemnats a no entendre’s.

VALORS PEDAGÒGICS

 

L'espectacle és un al·legat contra la intolerància, el bullying i les diferències de raça, classes socials o idees en temps de globalització.  És també una reflexió com les deficiències psíquiques i físiques esdevenen, sovint murs infranquejables que cal derruir. També hi trobem valors com la solidaritat,  la companyonia, la lleialtat, la convivència i la pau entre pobles i nacions han de ser difosos des de la infantesa per tal d’evitar després comportaments anòmals i immadurs entre la població adulta.  

Partint de la base de capgirar l'imaginari dels relats, l'autor Jordi Folck ens proposa que passaria si els zombis, o sigui els diferents,  fossin els bons i els humans els dolents? Si fos un infant "zombi" de deu anys que només cerca amics als quals no els importi el color de la seva pell? I si això passava en una petita escola del nostre país? I d'aquest còctel en surt una historia intensa, apassionada plena de referències cinematogràfiques i literàries que diverteix al jove espectador i alhora el fa questionar-se: “Què faig jo per aquells que són diferents, o que, fins i tot, creiem que no són "ningú"? (pidolaires, rodamóns, estrangers, vells, gitanos,  i d'altres col·lectius que considerem "diferents")

L'ESPECTACLE

 

Ningú és un zombi” és una comèdia dramàtica musical digna de Broadway, d’estètica timburtoniana i d’arrel literària (la novel·la guanyà el Barcanova de Literatura) que esdevé un cop a la consciència en el rerefons del bullying, un cant a l’amistat per damunt de tot  i un retorn al passat (anys 70) del qual neix una invitació a viure la vida amb intensitat, alegria i un permanent “carpe diem” abans no sigui massa tard.