CICLE MITJÀ PRIMÀRIA

A continuació trobareu tots els espectacles pensats per al Cicle Mitjà, organitzats segons trimestre.

PRIMER TRIMESTRE

Del 13 al 29 d'octubre

Companyia Microescape Kids

EL MISTERI DE HOUDINI

Text de: Roc Olivé

Direcció: Joan Olivé

Gènere: Màgia, EscapeRoom i Teatre

Durada: 60 minuts

Idioma: Català

ESPECTACLE INTERACTIU D'AFORAMENT REDUÏT

(Màxim 50 alumnes)

ARGUMENT:

 

Aquesta proposta teatral interactiva submergeix el públic dins d’un espectacle extraordinari de màgia, teatre i escaperoom. 

Dividida en dues històries de 25 minuts cada una, aquesta experiència, basada en un famós personatge, ofereix als infants ( i també als adults!) la possibilitat de veure el meravellós Houdini en un gran show en rigorós directe, on ens delectarà amb diversos jocs de mans que no seran massa ben vistos per una excèntrica dona del públic.

Per altra banda i de manera simultània una jove periodista, La July, alertada per una estranya carta que li ha enviat en Houdini, ens farà endinsar per les entranyes del teatre i seguint una sèrie de pistes guiarà als més petits a iniciar-se en l’enigmàtic món dels escaperooms, descobrint-nos que res és el que sembla. 

L'ESPECTACLE:

 

Aquest espectacle ens ensenyarà el davant i el darrere d’una funció teatral, doncs una meitat del públic viurà l’emoció del show amb màgia i enigmes per a descobrir al pati de butaques i l’altre meitat ajudarà a la July a resoldre les pistes que Houdini li ha deixat al seu taller per a després intercanviar-se i viure l’experiència inversa i així descobrir al 100% la totalitat de la trama.

Tota aquesta experiencia es un fantàstica proposta perque els més menuts, a través d' una historia teatral puguin utilitzar els seu enginy i resoldre una serie d'enigmes que faran que la historia pugui seguir el seu curs i s'inicïin de manera fàcil i divertida al món dels escaperooms. 

cartell houdini vertical.jpg

ESPECTACLE INTERACTIU D'AFORAMENT REDUÏT

(Màxim 50 alumnes)

Del 9 al 22 de desembre

Companyia La Trepa

PASTORETS SUPERESTEL

De Ricard Reguant

Música de: Toni Olivé

Canço “Pastorets anem-hi” de Joan Olivé

Direcció de: Maria Agustina Solé

Gènere: Teatre musical

Durada: 80 minuts

Idioma: Català

ARGUMENT

 

Torna el HIT DEL NADAL del Regina! Les desventures del Gran Tronera Major i en Piula Correcama mentre intenten impedir l’arribada del Messies al món! Tot comença una nit de Nadal, on dos germans es creuen amb una parella d’inmigrants que no tenen on anar i es refugien al metro. Allí, per passar l’estona, els hi expliquen la història d’un pastors molt simpàtics que van viure a Betlem fa més de dos mil anys...Els pastors protagonistes, la Toia i en Cirgonet, acabarant interrompent els plans malèfics del Gran Tronera i acabaran sent perseguits per uns dimonis molts “marxosos” i “rockers” , mentre reben l’ajut celestial de l’àngel Sant Miquel.

VALORS PEDAGÒGICS:

 

“Pastorets Superstel”és una obra original i entretinguda, alhora que tradicional. Les peripècies dels pastors que volen arribar a Betlem, transcorren entre balls i cançons que remarquen la ingenuïtat de la història de l’enfrontament entre el bé i el mal (pastors i dimonis ) sense falses estridències. En aquest espectacle també trobem un paral·lelisme entre la parella formada per la Verge Maria i Sant Josep i una parella d’immigrants de l’època actual, ella embarassada i apunt de donar a llum, que es veuen obligats a refugiar-se al metro la Nit de Nadal.

Un altre tema a remarcar és que la nostra parella de pastorets protagonista son un noi i una noia, germans i molt espavilats i trapelles els dos, allunyant-se de la tradició de les parelles de pastorets formades per 2 pastors un de més ruc i l’altre més llest.

L'ESPECTACLE

 

Una divertida, dinàmica i molt fresca versió a ritme de rock, pop i molta marxa que proposa una història paral·lela i actual a l’argument tradicional de les històries dels Pastorets tradicionals. Els nostres “Pastorets Superestel” compten un repartiment que inclou 12 actors en escena,  i esdevenen un espectacle idoni per a aquestes dates tan especials de l’any. Un clàssic de la programació nadalenca del Regina que no us podeu perdre

pastorets 2 - copia.jpg

SEGON TRIMESTRE

P9078345.jpg

Del 9 al 17 de Febrer 

CIA. La Trepa

RATETA... I SI ESCOMBRES L'ESCALETA

De Macià G. Olivella 

Música original de Ferran González

Direcció de Mª Agustina Solé

Gènere: Teatre Amb Cançons
Durada: 60 minuts
Idioma: Català

ARGUMENT

 

A la comunitat de ratolins de les golfes , hi viuen les joves ratetes. Totes s’espavilen, estudien i es preparen per assolir els seus objectius : informàtica, futbolista, mag..... Totes menys la Rateta, que només s’espavila per veure com pot defugir les obligacions, per fer la seva voluntat i per perdre l’estona. Un dia, a la granja, hi arriba el Gat. Això suposa un gran perill pels ratolins, sobretot perquè mai no l’han vist i no saben com és. A tall d’exemple del que els hi podria passar, un d’ells explica el conte de La Rateta que Escombrava l’Escaleta, que va ser enganyada pel gat. 

Però la nostra Rateta, malgrat tot, imagina com es divertiria amb els pretendents si ella fos la protagonista del conte. I per què no ser—ho? I , sense rumiar-s’ho gens ni gaire surt al carrer i es posa a escombrar. Però la realitat és ben diferent, sobretot quan se li presenta el Gat. Gràcies al que ha après amb el conte que li han explicat, podrà lliurar-se d’ ell i, a la vegada, comprendrà que aprendre sempre ens és útil.
 

L'ESPECTACLE

 

En aquest espectacle expliquem dues històries : el conte clàssic tal com és i una història moderna, molt més propera a nosaltres, d’avui dia, que remarca l’important que és esforçar-nos en els nostres estudis per aprendre coses cada dia que ens ajudin demà, demà passat...

És un espectacle musical, optimista, esbojarrat i divertit, farcit de cançons musicades per en Ferran González ,i amb coreografia de la Esther Pérez, que donen color al muntatge amb pinzellades de joc i eufòria.

VALORS PEDAGÒGICS:

 

En aquest muntatge hi trobareu explicat el conte clàssic de la rateta, amb tots els seus personatges i el seu final, però també la història d’una rateta més d’avui. Una rateta envoltada per uns companys ratolins que aprenen idiomes, practiquen esport, reciclen i empren l’ordinador. I , malgrat que la nostra Rateta no vol fer mai cap esforç  , al final comprendrà que aprendre coses és positiu i que tot el que aprengui pot ser-li útil algun dia. Una divertida comèdia musical amb uns ratolins molt xirois, el gall, l’ase, el cavall, el gos....i el gat.

Sam i Anne.jpg

Del 17 al 26 de març 

La Roda Produccions

LA VENTAFOCS

El musical amb ritme dels 50

Gènere: Teatre musical
Durada: 65
 minuts
Idioma: Català

Text: Dani Cherta

Música: Keco Pujol

Direcció: Dani Cherta

ARGUMENT

Dotze de la nit: la Ventafocs perd la sabata que la Fada Madrina li ha proporcionat per anar al Ball de Màscares de l’últim curs. En Sam, el catcher de l’equip de beisbol de l’institut, coneix una noia misteriosa de la qual queda bojament enamorat.

 

Netejar, rentar i cuinar són les tasques imposades per l’autoritària madrastra que menysprea la voluntat que té la nostra heroïna de voler prosperar. Els protagonistes de la nostra història s’adonen que hi ha un objectiu que els uneix: aconseguir la beca d'estudis musicals de la Universitat de Julliard.

 

En Sam mourà cel i terra per retrobar-se amb la noia, aconseguir la beca i  viatjar junts per fer realitat els seus somnis. 

VALORS PEDAGÒGICS

 

El principal teló de fons de la història gira entorn a la igualtat d’oportunitats. No és fàcil, ja que no hem d’oblidar que l’espectacle està ambientat en els anys 50, una dècada en què les dones gaudien de poques llibertats socials i personals. 

 

Però la Ventafocs lluitarà contra corrent per demostrar que els drets socials comencen pels drets personals. Ella evidenciarà que les petites accions individuals són fonamentals per encapçalar qualsevol revolució social. 

 

No només ella: la resta de protagonistes de l’espectacle també viuran, a la seva manera, una petita revolució personal que els farà propietaris dels seus propis actes i decisions, tot enriquint la seva capacitat de raonament i desenvolupament personal.

L'ESPECTACLE

La nostra heroïna, la Ventafocs, decideix anar al ball de final de curs malgrat tots els entrebancs i dificultats Qualsevol persona, també la Ventafocs, compta amb la capacitat necessària per qüestionar les normes sempre que aquestes no hagin estat consensuades col·lectivament. La democràcia social és, per tant, present també en aquest espectacle.

Tanmateix “La Ventafocs” també planteja altres raonaments, com la voluntat d’autosuficiència o la persecució dels somnis i els anhels personals i professionals

I tot plegat sense oblidar la solidaritat, la competitivitat sobre un mateix, i no contra els altres, o la raó com a argument vencedor sobre qualsevol agent de distància i opressió.

5.JPG

TERCER TRIMESTRE

Del 13 al 22 d'abril

Cia. Teatre Calánime

NINGÚ ÉS UN ZOMBI!

Gènere: Teatre Musical
Durada: 75 minuts
Idioma: Català

De Jordi Folck
Música de Guillem Malofré i Havard Enstad
Direcció de Joan Rigat

ARGUMENT:

 

Waldemar Ics, de deu anys arriba de Polònia a una escola catalana on, degut a la seva particular condició de mort vivent, serà rebutjat i perseguit,  especialment per un company (sense nom) que comprendrà, massa tard que l’amistat veritable no entén de diferències socials o culturals, de vius o de morts. Que l’afecte, en definitiva, traspassa el llindar del temps. L’arrelament del Wally i la seva família -tres tietes zombis de  mig segle de vida- en una vella casa dels indians provocarà un xoc entre dos mons dispars condemnats a no entendre’s.

VALORS PEDAGÒGICS:

 

L'espectacle és un al·legat contra la intolerància, el bullying i les diferències de raça, classes socials o idees en temps de globalització.  És també una reflexió com les deficiències psíquiques i físiques esdevenen, sovint murs infranquejables que cal derruir. També hi trobem valors com la solidaritat,  la companyonia, la lleialtat, la convivència i la pau entre pobles i nacions han de ser difosos des de la infantesa per tal d’evitar després comportaments anòmals i immadurs entre la població adulta.  

Partint de la base de capgirar l'imaginari dels relats, l'autor Jordi Folck ens proposa que passaria si els zombis, o sigui els diferents,  fossin els bons i els humans els dolents? Si fos un infant "zombi" de deu anys que només cerca amics als quals no els importi el color de la seva pell? I si això passava en una petita escola del nostre país? I d'aquest còctel en surt una historia intensa, apassionada plena de referències cinematogràfiques i literàries que diverteix al jove espectador i alhora el fa questionar-se: “Què faig jo per aquells que són diferents, o que, fins i tot, creiem que no són "ningú"? (pidolaires, rodamóns, estrangers, vells, gitanos,  i d'altres col·lectius de gent que considerem "diferents")

L'ESPECTACLE:

 

Ningú és un zombi” és una comèdia dramàtica musical digna de Broadway, d’estètica timburtoniana i d’arrel literària (la novel·la guanyà el Barcanova de Literatura) que esdevé un cop a la consciència en el rerefons del bullying, un cant a l’amistat per damunt de tot  i un retorn al passat (anys 70) del qual neix una invitació a viure la vida amb intensitat, alegria i un permanent “carpe diem” abans no sigui massa tard.