CICLE MITJÀ PRIMÀRIA

A continuació trobareu tots els espectacles pensats per al Cicle Mitjà, organitzats segons trimestre.

PRIMER TRIMESTRE

Cartell sherlock quadrat.jpg

Del 15 d'octubre al 27 de maig

Companyia Testistostigues

EL MISTERI DE SHERLOCK HOLMES

Text original de Roc Olivé.

Direcció de Joan Olivé

Gènere: Escaperoom, Teatre interactiu

Durada: 60 min

Idioma: Català

ESPECTACLE INTERACTIU D'AFORAMENT REDUÏT

(Màxim 60 alumnes)

ARGUMENT

 

Un jove Sherlock Holmes, net del famosíssim detectiu, intenta acabar els seus estudis a la prestigisosa escola de detectius INQUISITOR SCHOOL de Londres, però per molt famós que sigui el seu llinatge, l’examen final se li resisteix. Li caldrà l’ajuda dels nous alumnes (el públic) que també s’han presentat per a les proves d’accés a l’escola, i a través del treball en equip, descobrirem si el nostre protagonista podrà superar aquest últim examen.

 

De manera simultània mentre s’està realitzant l’exàmen, en Marty Moriarty, el conserge de l’escola de detectius i també net del famós geni del crim James Moriarty, ha tancat a tots els alumnes de primer (l’altre part del públic) al despatx de la directora Rutteford. Només si aconsegueixen desxifrar un seguit d’enigmes podran sortir i poder-se presentar a la prova d’accés... Però no patiu! per sort, entre els alumnes s’hi troba la Joana Watson, neta del dr John Watson, d’una intel·ligència i perspicàcia impressionants.

 

Serà l’atzar? o el destí? Els hereus de Holmes-Watson-Moriarty estan predestinats a retrobar-se per a resoldre els enigmes de “EL MISTERI DE SHERLOCK HOLMES”

VALORS PEDAGÒGICS

 

Amb l’assistència a la representació de “EL MISTERI de Sherlock Holmes”, la Companyia pretén fer arribar als nens i nenes, l’experiència dels Escape Rooms que està agafant tanta fama en els últims anys afegint-hi una vessant teatral i pedagògica.

 

La història del jove Sherlock en ensenya que malgrat que tingui una intel·ligència brillant, necessita aprendre a treballar en equip si vol superar el seu últim examen. De la mateixa manera en Marty Moriarty d'una manera indirecta, ens ensenya a través de les proves que s’han de superar per sortir del despatx de la directora, el valor de treballar tots junts i en sincronia.

 

Per altra banda, la història argumental ens apunta a la varietat de formes de pensament alhora de de resoldre enigmes a través de les tres “residencies” de l’escola de detectius on s’agrupen els alumnes. Així doncs a la residència Galileu se’ns ensenya a buscar la veritat a través de la investigació , en la Residencia Newton buscaran la veritat en les coses que passen al seu voltant a través de l’observació. I la residència Curie ens ensenya a explorar a través del treball físic.

L'ESPECTACLE

 

“El Misteri de Sherlock Holmes” és un espectacle interactiu de petit format ( màxim 60 persones per sessió) que transita en dos espais diferents idemana l’atenció i participació del públic per a fer avançar la trama. Un grup d’espectadors veu una part de l’espectacle i un altre grup veu l’altre part, Cal que ambdós grups resolguin els misteris per accedir al següent escenari per a finalitzar la història, superar els enigmes i desvetllar el misteri de Sherlock Holmes.

Cartell sherlock apaisat.jpg
IMC_8774.jpg

Del 9 al 22 de Desembre

Companyia La Trepa

Gènere: Teatre amb cançons

Durada: 65 min

Idioma: Català

LA MILLOR CARTA ALS REIS

Text original de Macià G.Olivella

Música de Ferran Gonzàlez

Direcció de Gerard Nicasi

ARGUMENT

 

Arriben les Festes Nadalenques. En Jan Bonjan, patge i carter reial, desitja poder lliurar a Ses Majestats la millor de totes les cartes  que els nens , els  hi adrecin . Una carta que sigui especial, única. En la seva recerca, en Jan descobrirà que cada nen és un món, que hi ha moltes menes de cartes i que totes són la millor perquè cada una d’elles guarda dintre seu el que no hauríem de perdre mai, el mateix que mou al Jan: La il·lusió.

 

En el seu recorregut ens passeja per diferents situacions que ens dibuixen nens i nenes molt diferents, amb necessitats molt diferents, que volen veure fer realitat el seu somni la Nit de Reis.

VALORS PEDAGÒGICS

 

“La millor carta als Reis” està confegida per un reguitzell de petites històries particulars encastades en un tronc principal, l’aventura d’en Jan Bon Jan , i situades  en unes dates molt concretes : les Festes Nadalenques i  la màgica Nit de Reis.

El fet de situar l’acció en la recerca de la “millor carta als Reis” ens permet poder treballar un ampli ventall d’aspectes i valors present en el desenvolupament dels infants, com  el propi Esperit Nadalenc que ens predisposa a la conciliació, la bona voluntat i la solidaritat. També hi trobem reflectits aspectes molt habituals en el món infantil que ens permeten reflexions a diferents nivells sobre la generositat, l’egoisme, la satisfacció de compartir, la discriminació, la integració dels nouvinguts,  la gelosia, les joguines sexistes , la reivindicació de la imaginació en el joc, però, sobretot, l’absoluta necessitat de mantenir sempre viva la il·lusió com una riquesa pròpia i col·lectiva.

L'ESPECTACLE

 

La Millor Carta Als Reis no és un conte, ni té els trets d’una aventura, ni adapta cap novel·la o un  clàssic. Només és un enfilall de petites històries , protagonitzades per nens, al voltant del màgic fet d’escriure la carta als Reis. Quan els nens escriuen la seva carta, el que compta és la il·lusió que dipositen en totes i cada una de les coses que demanen. Segurament no és tant la joguina com la màgia en la que arriba embolcallada. És aquesta màgia la que recordem tota la vida.

 

Però la reflexió també hi és present, i molt, en el nostre espectacle. Reflexió sobre els rols sexistes, la publicitat incontrolada i els seus efectes, el consum desenfrenat, la pobresa infantil, la incomunicació entre pares i fills, l’apropament a les nostres tradicions dels nouvinguts i moltes altres, exposades de manera fàcilment assimilable per als nens i nens.

IMC_8568.jpg

SEGON TRIMESTRE

shutterstock_121047148.jpg

Del 10 al 23 de febrer de 2022

Companyia La Trepa

Gènere: Teatre amb cançons

Durada: 60 min

Idioma: Català

LA LLEBRE I LA TORTUGA

Dramatúrgia i direcció: Sílvia Navarro

Música: Eduard Tenas

ARGUMENT

 

La llebre no pot parar quieta i és incapaç de concentrar-se per més que ho intenta. És un bellugueix constant, sempre ha sigut així. Tothom l’admira per la seva rapidesa i agilitat. La tortuga no té cap pressa i li agrada viure una vida equil·librada, constant i amb certa parsimònia. Fins ara li ha funcionat prou bé i tothom l’admira per la seva tranquil·litat. Amb estils de vida tant diferents, sembla que mai podran arribar a ser amigues. De fet, es porten tan malament que decideixen fer una cursa on s'enfrontaran davant de tots els seus amics per veure quina és millor. Qui guanyarà? La llebre o la tortuga?

VALORS PEDAGÒGICS

 

Assertivitat.- A l'obra la llebre i la tortuga és construeixen a si mateixes en comparació amb l'altre. Volem parlar de la necessitat de poder construir-se a un mateix sense competir amb l'altre.

 

Respecte-  Amb la llebre aprendrem que és millor respectar a l'altre i celebrar les diferències entre nosaltres en comptes de fer-ne burla.

 

El concepte “saludable”- Molt de moda últimament, i cada cop entrant amb més força als cercles dels nostres infants, explicarem totes les maneres posibles de fer i tenir una bona salut ( tant física com mental).

 

Esforç- treballarem com amb constància i esforç podem assolir objectius que d'entrada ens semblaven impossibles.

 

Perdonar- Veurem com malgrat hi hagi hagut desavinences, podem aprendre a perdonar a l'altre i fer les paus.

L'ESPECTACLE

 

Amb La Llebre i la Tortuga recuperem una de les faules més conegudes d'Isop per a traslladar-la a la modernitat i fer-ne un espectacle de teatre musical amb ritmes i valors d'avui en dia. A través de la història d'aquesta llebre vanitosa i la tortugueta constant que decideixen enfrontar-se en una cursa que acabarà amb sorpresa, podem treballar no només molts valors d'interés per als més petits com la constància, l'esforç i el respecte als altres sinó que també podem parar d'estils de vida i de maneres de ser. Que quan posem el focus en ser “saludables” s’obren un munt de ventalls: des d’una vida activa, una ingesta compensada sana i variada, fins a una mentalitat equilibrada, i totes tres son igual d’importants alhora d’assegurar el creixement personal i com jutjar-les ( i jutjar-nos) de manera maliciosa no ens aporta cap bé.  

 

Tot això amanit amb bona música i sentit de l'humor per fer xalar de valent a tota la familia.

shutterstock_121047148.jpg
7.jpg

Del 25 de març al 8 d'abril de 2022

Companyia La Roda

EL VESTIT POP DE L'EMPERADOR

Dramatúrgia i direcció: Dani Cherta

Música: Keko Pujol

Gènere: Teatre musical

Durada: 60 min

Idioma: Català

L'ESPECTACLE

 

Us imagineu algú tan tan tan preocupat pel seu aspecte que no li importa gairebé res més a la vida? Només pendent del mirall i només amic dels qui li riuen les gràcies. Us imagineu no estimar ningú més que a un mateix? I vinga fotos, vinga aplaudiments, i només roba i mòbils, i més roba i només petons al mirall. Gens pendent per les necessitats dels altres i només pendent del seu propi melic. Doncs ara imagineu-vos que aquest etern presumit és, ni més ni menys, que l’Emperador! Qui procurarà pel bé del poble?

 

La Roda Produccions us presenta el seu nou espectacle musical adreçat a infants, joves i tota la seva família. Després de l’èxit d’ALADDIN #THEPOPMUSICAL prepareu-vos ara per riure, cantar i ballar de valent amb Sa Majestat Presumida i tota la seva cort de nobles llepaires. Una història de despropòsits que, tot i que pugui semblar-ho, no està basada en fets reals. Un espectacle de soldats i majestats a ritme pop i amb plataformes. Una combinació explosiva que només podia ser obra de La Roda Produccions…

VALORS PEDAGÒGICS

 

El principal teló de fons de la nostra història gira entorn de la vanitat i la superficialitat del nostre protagonista.

L’espectacle ens ajuda a entendre el negatiu que pot ser la supèrbia i l'arrogància a través d'un personatge, el de l'emperador, que precisament encarna tots dos adjectius. La història ens ensenya que creient que som millors que els altres només podem acabar demostrant que som molt més necis que la resta.

Un dels temes cabdals de l’espectacle, és que tothom fa veure que veu la tela o el vestit per por de ser menystingut, per por del que pensaran els altres. L’única vacuna per poder ser valent i sincer és ser capaç de pensar per un mateix sense tenir prejudicis ni por de l’opinió dels altres, és a dir, poder ser autònom en les pròpies decisions i opinions.

ARGUMENT

 

En un regne de flaixos i miralls, Sa Majestat l'Emperador Presumit té per costum estrenar quatre vestits cada dia. Però per més vestits que acumula, cap el satisfà. Necessita el millor dels millors, el més sublim, el més modern,… I més ara, que s'acosta la passarel.la anual de la reialesa! Cal un vestit únic per a un emperador únic. Tan especial que només els més llestos de palau el podran apreciar.

 

Algú reconeixerà la veritat sobre el nou vestit de l’emperador?

POPCARTELL.jpg

TERCER TRIMESTRE

orejas36-scaled.jpg

Del 3 al 12 de Maig de 2022

Cia. Espiral Màgica

Gènere: Teatre musical amb música en directe.

Durada: 60 min

Idioma: Català

ORELLES DE PAPALLONA

Basat en el llibre de Luisa Aguilar

Adaptació i direcció: Georgina Cort

Música i lletres de Josep Ferré

ARGUMENT

 

La Sara té les orelles grans i per això és motiu de burles per part dels seus companys. Trista i apenada le pregunta a la seva mare si és una “orellotes” i després d’una meravellosa i imaginativa resposta, la Sara canvia la seva manera d’enfrontar-se a les burles. Amb un gran somriure i una gran imaginació, descobreix que allò que la fa diferent és justament el que la converteix en única i meravellosa.

L'ESPECTACLE

 

És un cant a la llibertat, la diversitat, l’acceptació, el respecte i a la
diferència. Tracta temes tan importants per als infants com “ser feliços”, malgrat sentir-se diferents, ser un mateix, i acceptar tothom amb les seves diferències fins i tot valorant-les. La falta d’inclusió i acceptació, sovint provoca tristesa, insatisfacció i inseguretat. I el missatge de l’obra recau en que tan sols és necessari decidir i arriscar, buscar dins i fora d’un mateix per a ser feliç i fer feliços els altres.

VALORS PEDAGÒGICS

 

La història que narra ORELLES DE PAPALLONA es basa en buscar el costat positiu i alegre de les coses, desenvolupar l’autoestima i utilitzar la imaginació per a fer front a les crítiques. Ens ensenya a saber que sovint el que ens fa diferents ens fa únics i extraordinaris. Ens ensenya a acceptar-nos, a estimar-nos i a relacionar-nos. I tot això explicat amb música, imaginació i molt color.

mariposas catala.jpg