CICLE INICIAL PRIMÀRIA

A continuació trobareu tots els espectacles pensats per al Cicle Inicial, organitzats segons trimestre.

PRIMER TRIMESTRE

Cartell sherlock quadrat.jpg

Del 15 d'octubre al 27 de maig

Companyia Testistostigues

EL MISTERI DE SHERLOCK HOLMES

Text original de Roc Olivé.

Direcció de Joan Olivé

Gènere: Escaperoom, Teatre interactiu

Durada: 60 min

Idioma: Català

ESPECTACLE INTERACTIU D'AFORAMENT REDUÏT

(Màxim 60 alumnes)

ARGUMENT

 

Un jove Sherlock Holmes, net del famosíssim detectiu, intenta acabar els seus estudis a la prestigisosa escola de detectius INQUISITOR SCHOOL de Londres, però per molt famós que sigui el seu llinatge, l’examen final se li resisteix. Li caldrà l’ajuda dels nous alumnes (el públic) que també s’han presentat per a les proves d’accés a l’escola, i a través del treball en equip, descobrirem si el nostre protagonista podrà superar aquest últim examen.

 

De manera simultània mentre s’està realitzant l’exàmen, en Marty Moriarty, el conserge de l’escola de detectius i també net del famós geni del crim James Moriarty, ha tancat a tots els alumnes de primer (l’altre part del públic) al despatx de la directora Rutteford. Només si aconsegueixen desxifrar un seguit d’enigmes podran sortir i poder-se presentar a la prova d’accés... Però no patiu! per sort, entre els alumnes s’hi troba la Joana Watson, neta del dr John Watson, d’una intel·ligència i perspicàcia impressionants.

 

Serà l’atzar? o el destí? Els hereus de Holmes-Watson-Moriarty estan predestinats a retrobar-se per a resoldre els enigmes de “EL MISTERI DE SHERLOCK HOLMES”

VALORS PEDAGÒGICS

 

Amb l’assistència a la representació de “EL MISTERI de Sherlock Holmes”, la Companyia pretén fer arribar als nens i nenes, l’experiència dels Escape Rooms que està agafant tanta fama en els últims anys afegint-hi una vessant teatral i pedagògica.

 

La història del jove Sherlock en ensenya que malgrat que tingui una intel·ligència brillant, necessita aprendre a treballar en equip si vol superar el seu últim examen. De la mateixa manera en Marty Moriarty d'una manera indirecta, ens ensenya a través de les proves que s’han de superar per sortir del despatx de la directora, el valor de treballar tots junts i en sincronia.

 

Per altra banda, la història argumental ens apunta a la varietat de formes de pensament alhora de de resoldre enigmes a través de les tres “residencies” de l’escola de detectius on s’agrupen els alumnes. Així doncs a la residència Galileu se’ns ensenya a buscar la veritat a través de la investigació , en la Residencia Newton buscaran la veritat en les coses que passen al seu voltant a través de l’observació. I la residència Curie ens ensenya a explorar a través del treball físic.

L'ESPECTACLE

 

“El Misteri de Sherlock Holmes” és un espectacle interactiu de petit format ( màxim 60 persones per sessió) que transita en dos espais diferents idemana l’atenció i participació del públic per a fer avançar la trama. Un grup d’espectadors veu una part de l’espectacle i un altre grup veu l’altre part, Cal que ambdós grups resolguin els misteris per accedir al següent escenari per a finalitzar la història, superar els enigmes i desvetllar el misteri de Sherlock Holmes.

Cartell sherlock apaisat.jpg
zoom 2.jpeg

Del 17 al 26 de Novembre

Companyia Jordi Corona

ZOOM

Gènere: Teatre Gestual i d'ombres

Durada: 55 min

Idioma: Català

Basat en un text de Tona Puig

Creació i moviment escènic: Jordi Corona i Pere Hosta

Direcció: Pere Hosta

ARGUMENT

 

La Delfina Colom és una biòloga obsessionada pels mosquits. Porta anys treballant al seu laboratori, amb el seu ajudant Antuan, buscant la fórmula per eliminar-los, quan finalment li arriba l'ingredient que li faltava per completar-la. Mentrestant, en el mateix laboratori, el mosquit Kit (un mosquit comú) coneix la Tessa (un mosquit tigre femella)...

 

L'obra transita entre aquests dos mons: l'obsessió dels humans per manipular la natura i les peripècies de dos mosquits per sobreviure.

Us convidem a fer un ZOOM a la vida i veure les coses que són les importants!

VALORS PEDAGÒGICS

 

ZOOM parla del conflicte entre els humans i la resta de la natura. Concretament, de la problemàtica ambiental que provoca l’ésser humà com espècie pel fet de creure’s que està al marge de la natura i que té el dret de manipular-la segons els seus interessos.

 

ZOOM Parla en definitiva d’ecologia, i dels canvis constants dels ecosistemes del planeta. Parla de que tots els organismes del planeta formem part d’un tot, l’ecosistema planetari, i que els seus elements estan relacionats entre si; si en modifiques una part, la resta se’n veurà afectada.

 

ZOOM també parla dels valors humans de l’amor i la innocència, la tolerància o la intolerància vers situacions noves o persones fins ara desconegudes per a nosaltres, a través d’una relació de quatre personatges: un mosquit comú mascle, un mosquit tigre femella, una biòloga i el seu ajudant.

 

Finalment ZOOM ens aporta un doble missatge positiu: que la natura com a tal té unes regles pròpies ancestrals necessàries per mantenir-se en harmonia i, que davant la vida, els humans tenim la oportunitat d'adoptar una actitud més positiva i amorosa vers a nosaltres i el què ens envolta.

L'ESPECTACLE

 

ZOOM és un espectacle gestual i còmic per a públic familiar.

L’espectacle succeeix en un laboratori on hi conviuen dos mons: el món dels humans i el món dels mosquits. D’aquí esdevé el concepte de ZOOM, ja que al llarg de l’obra anem transitant d’un món a l’altre, del micromón al macromón, i viceversa.

 

Es juga amb diferents tècniques i llenguatges escènics: treball gestual i corporal; treball de màscara (mosquits); treball d’ombres; cançons i espai sonor creats específicament per a l'espectacle; experiments químics de notable efecte visual. S'ha volgut elaborar una proposta visual i de riquesa sensorial amb la intenció que arribi a un ampli i divers ventall d'espectadors.

zoom 1.jpg
IMC_8774.jpg

Del 9 al 22 de Desembre

Companyia La Trepa

Gènere: Teatre amb cançons

Durada: 65 min

Idioma: Català

LA MILLOR CARTA ALS REIS

Text original de Macià G.Olivella

Música de Ferran Gonzàlez

Direcció de Gerard Nicasi

ARGUMENT

 

Arriben les Festes Nadalenques. En Jan Bonjan, patge i carter reial, desitja poder lliurar a Ses Majestats la millor de totes les cartes  que els nens , els  hi adrecin . Una carta que sigui especial, única. En la seva recerca, en Jan descobrirà que cada nen és un món, que hi ha moltes menes de cartes i que totes són la millor perquè cada una d’elles guarda dintre seu el que no hauríem de perdre mai, el mateix que mou al Jan: La il·lusió.

 

En el seu recorregut ens passeja per diferents situacions que ens dibuixen nens i nenes molt diferents, amb necessitats molt diferents, que volen veure fer realitat el seu somni la Nit de Reis.

VALORS PEDAGÒGICS

 

“La millor carta als Reis” està confegida per un reguitzell de petites històries particulars encastades en un tronc principal, l’aventura d’en Jan Bon Jan , i situades  en unes dates molt concretes : les Festes Nadalenques i  la màgica Nit de Reis.

El fet de situar l’acció en la recerca de la “millor carta als Reis” ens permet poder treballar un ampli ventall d’aspectes i valors present en el desenvolupament dels infants, com  el propi Esperit Nadalenc que ens predisposa a la conciliació, la bona voluntat i la solidaritat. També hi trobem reflectits aspectes molt habituals en el món infantil que ens permeten reflexions a diferents nivells sobre la generositat, l’egoisme, la satisfacció de compartir, la discriminació, la integració dels nouvinguts,  la gelosia, les joguines sexistes , la reivindicació de la imaginació en el joc, però, sobretot, l’absoluta necessitat de mantenir sempre viva la il·lusió com una riquesa pròpia i col·lectiva.

L'ESPECTACLE

 

La Millor Carta Als Reis no és un conte, ni té els trets d’una aventura, ni adapta cap novel·la o un  clàssic. Només és un enfilall de petites històries , protagonitzades per nens, al voltant del màgic fet d’escriure la carta als Reis. Quan els nens escriuen la seva carta, el que compta és la il·lusió que dipositen en totes i cada una de les coses que demanen. Segurament no és tant la joguina com la màgia en la que arriba embolcallada. És aquesta màgia la que recordem tota la vida.

 

Però la reflexió també hi és present, i molt, en el nostre espectacle. Reflexió sobre els rols sexistes, la publicitat incontrolada i els seus efectes, el consum desenfrenat, la pobresa infantil, la incomunicació entre pares i fills, l’apropament a les nostres tradicions dels nouvinguts i moltes altres, exposades de manera fàcilment assimilable per als nens i nens.

IMC_8568.jpg

SEGON TRIMESTRE

P9078345.jpg

Del 14 al 28 de Gener de 2022

Companyia La Trepa

Gènere: Teatre Musical

Durada: 60 min

Idioma: Català

RATETA … I SI ESCOMBRES L’ESCALETA

Versió de Macià G.Olivella

Música de Ferran Gonzàlez

Direcció de Maria Agustina Solé

ARGUMENT

 

A la comunitat de ratolins de les golfes , hi viuen les joves ratetes.  Totes s’espavilen, estudien i es preparen per assolir els seus objectius : informàtica, futbolista, mag..... Totes menys la Rateta, que només s’espavila per veure com pot defugir les obligacions, per fer la seva voluntat i per perdre l’estona. Un dia, a la granja, hi arriba el Gat. Això suposa un gran perill pels ratolins, sobretot perquè mai no l’han vist i no saben com és. A tall d’exemple del que els hi podria passar, un d’ells explica el conte de La Rateta que Escombrava l’Escaleta, que va ser enganyada pel gat. 


Però la nostra Rateta, malgrat tot, imagina com es divertiria amb els pretendents si ella fos la protagonista del conte. I per què no ser—ho? I , sense rumiar-s’ho gens ni gaire surt al carrer i es posa a escombrar. Però la realitat és ben diferent, sobretot quan se li presenta el Gat. Gràcies al que ha après amb el conte que li han explicat, podrà lliurar-se d’ ell i, a la vegada, comprendrà que aprendre sempre ens és útil.

P9078172_edited.jpg

VALORS PEDAGÒGICS

 

En aquest muntatge hi trobareu explicat el conte clàssic de la rateta, amb tots els seus personatges i el seu final, però també la història d’una rateta més d’avui. Una rateta envoltada per uns companys ratolins que aprenen idiomes, practiquen esport, reciclen i empren l’ordinador. I , malgrat que la nostra Rateta no vol fer mai cap esforç  , al final comprendrà que aprendre coses és positiu i que tot el que aprengui pot ser-li útil algun dia. Una divertida comèdia musical amb uns ratolins molt xirois, el gall, l’ase, el cavall, el gos....i el gat.

L'ESPECTACLE

 

En aquest espectacle expliquem dues històries : el conte clàssic tal com és i una història moderna, molt més propera a nosaltres, d’avui dia, que remarca l’important que és esforçar-nos en els nostres estudis per aprendre coses cada dia que ens ajudin demà, demà passat...

 

És un espectacle musical, optimista, esbojarrat i divertit, farcit de cançons musicades per en Ferran González ,i amb coreografía de la Esther Pérez, que donen color al muntatge amb pinzellades de joc i eufòria.

shutterstock_121047148.jpg

Del 10 al 23 de febrer de 2022

Companyia La Trepa

Gènere: Teatre amb cançons

Durada: 60 min

Idioma: Català

LA LLEBRE I LA TORTUGA

Dramatúrgia i direcció: Sílvia Navarro

Música: Eduard Tenas

ARGUMENT

 

La llebre no pot parar quieta i és incapaç de concentrar-se per més que ho intenta. És un bellugueix constant, sempre ha sigut així. Tothom l’admira per la seva rapidesa i agilitat. La tortuga no té cap pressa i li agrada viure una vida equil·librada, constant i amb certa parsimònia. Fins ara li ha funcionat prou bé i tothom l’admira per la seva tranquil·litat. Amb estils de vida tant diferents, sembla que mai podran arribar a ser amigues. De fet, es porten tan malament que decideixen fer una cursa on s'enfrontaran davant de tots els seus amics per veure quina és millor. Qui guanyarà? La llebre o la tortuga?

VALORS PEDAGÒGICS

 

Assertivitat.- A l'obra la llebre i la tortuga és construeixen a si mateixes en comparació amb l'altre. Volem parlar de la necessitat de poder construir-se a un mateix sense competir amb l'altre.

 

Respecte-  Amb la llebre aprendrem que és millor respectar a l'altre i celebrar les diferències entre nosaltres en comptes de fer-ne burla.

 

El concepte “saludable”- Molt de moda últimament, i cada cop entrant amb més força als cercles dels nostres infants, explicarem totes les maneres posibles de fer i tenir una bona salut ( tant física com mental).

 

Esforç- treballarem com amb constància i esforç podem assolir objectius que d'entrada ens semblaven impossibles.

 

Perdonar- Veurem com malgrat hi hagi hagut desavinences, podem aprendre a perdonar a l'altre i fer les paus.

L'ESPECTACLE

 

Amb La Llebre i la Tortuga recuperem una de les faules més conegudes d'Isop per a traslladar-la a la modernitat i fer-ne un espectacle de teatre musical amb ritmes i valors d'avui en dia. A través de la història d'aquesta llebre vanitosa i la tortugueta constant que decideixen enfrontar-se en una cursa que acabarà amb sorpresa, podem treballar no només molts valors d'interés per als més petits com la constància, l'esforç i el respecte als altres sinó que també podem parar d'estils de vida i de maneres de ser. Que quan posem el focus en ser “saludables” s’obren un munt de ventalls: des d’una vida activa, una ingesta compensada sana i variada, fins a una mentalitat equilibrada, i totes tres son igual d’importants alhora d’assegurar el creixement personal i com jutjar-les ( i jutjar-nos) de manera maliciosa no ens aporta cap bé.  

 

Tot això amanit amb bona música i sentit de l'humor per fer xalar de valent a tota la familia.

shutterstock_121047148.jpg

TERCER TRIMESTRE

orejas36-scaled.jpg

Del 3 al 12 de Maig de 2022

Cia. Espiral Màgica

Gènere: Teatre musical amb música en directe.

Durada: 60 min

Idioma: Català

ORELLES DE PAPALLONA

Basat en el llibre de Luisa Aguilar

Adaptació i direcció: Georgina Cort

Música i lletres de Josep Ferré

ARGUMENT

 

La Sara té les orelles grans i per això és motiu de burles per part dels seus companys. Trista i apenada le pregunta a la seva mare si és una “orellotes” i després d’una meravellosa i imaginativa resposta, la Sara canvia la seva manera d’enfrontar-se a les burles. Amb un gran somriure i una gran imaginació, descobreix que allò que la fa diferent és justament el que la converteix en única i meravellosa.

L'ESPECTACLE

 

És un cant a la llibertat, la diversitat, l’acceptació, el respecte i a la
diferència. Tracta temes tan importants per als infants com “ser feliços”, malgrat sentir-se diferents, ser un mateix, i acceptar tothom amb les seves diferències fins i tot valorant-les. La falta d’inclusió i acceptació, sovint provoca tristesa, insatisfacció i inseguretat. I el missatge de l’obra recau en que tan sols és necessari decidir i arriscar, buscar dins i fora d’un mateix per a ser feliç i fer feliços els altres.

VALORS PEDAGÒGICS

 

La història que narra ORELLES DE PAPALLONA es basa en buscar el costat positiu i alegre de les coses, desenvolupar l’autoestima i utilitzar la imaginació per a fer front a les crítiques. Ens ensenya a saber que sovint el que ens fa diferents ens fa únics i extraordinaris. Ens ensenya a acceptar-nos, a estimar-nos i a relacionar-nos. I tot això explicat amb música, imaginació i molt color.

mariposas catala.jpg
patufet 1.jpg

Del 17 al 20 de Maig de 2022

Cia. Samfaina de Colors

CABARET PATUFET

Gènere: Teatre, Música, poesia i contes.

Durada: 55 min

Idioma: Català

Un espectacle de música en directe.

Direcció artística: Mirna Vilassís

Direcció musical: Xavi Múrcia

ARGUMENT

 

Cabaret Patufet és material sensible. És un espectacle de música, cançó, conte, poesia i endevinalles per als més petits. Creatiu, emotiu, delicat, divertit i participatiu. Un cabaret patufet.

 

Aconseguirà la Rateta Presumida trobar l’amor de la seva vida? I la Lluna, podrà enredar al Sol? Per què vol la nina Marta anar a la platja? Quin és l’ocell que dorm a la palla i que pon un ou cada setmana? El drac ens vol espatllar la festa. Se’n sortirà? I, en Patufet, que hi té a veure en tot plegat?

 

Totes aquestes preguntes tenen resposta al Cabaret Patufet. Un cabaret petit com un granet d’anís.

L'ESPECTACLE

 

Cabaret per la varietat del contingut de l'espectacle (cançó, música, conte, endevinalles, poesia) i Patufet pel doble sentit de petit i, alhora, nom del personatge del més famós dels contes tradicionals catalans.

 

Cabaret Patufet és un espectacle basat en el llegat de la cultura tradicional. El que hem fet ha estat manipular aquest material tot abocant-hi la nostra personalitat. La cultura tradicional és el punt de partida cap a un treball de creació.

 

Cabaret Patufet no és un collage ni un mostrari; volem oferir la coherència i la continuïtat pròpies d'un espectacle d'escenari.

 

Amb el reforç visual d'elements senzills i atractius, els més menuts queden captivats en tot moment, i això provoca el clima que ens cal per gaudir de cadascun dels moments que proposa l'espectacle.

VALORS PEDAGÒGICS

 

Oferir al públic l'experiència de la música en directe.

 

Difondre i compartir el llegat cultural que ens és propi.

 

Mostrar el procés de reelaboració del material tradicional per portar-lo cap a uns altres llocs (el de la creació personal, el de la posada al dia), cosa que ens demostra que la cultura és viva mentre la utilitzem i la manipulem.

 

L'espectacle no moralitza ni alliçona, però ofereix models de valors com ara el respecte, la capacitat de creixement, la imaginació, la companyonia...

patufet 2.jpg