CICLE INICIAL PRIMÀRIA

A continuació trobareu tots els espectacles pensats per al Cicle Inicial, organitzats segons trimestre.

PRIMER TRIMESTRE

Del 9 al 22 de desembre

Companyia La Trepa

PASTORETS SUPERESTEL

De Ricard Reguant

Música de: Toni Olivé

Canço “Pastorets anem-hi” de Joan Olivé

Direcció de: Maria Agustina Solé

Gènere: Teatre musical

Durada: 80 minuts

Idioma: Català

ARGUMENT

 

Torna el HIT DEL NADAL del Regina! Les desventures del Gran Tronera Major i en Piula Correcama mentre intenten impedir l’arribada del Messies al món! Tot comença una nit de Nadal, on dos germans es creuen amb una parella d’inmigrants que no tenen on anar i es refugien al metro. Allí, per passar l’estona, els hi expliquen la història d’un pastors molt simpàtics que van viure a Betlem fa més de dos mil anys...Els pastors protagonistes, la Toia i en Cirgonet, acabarant interrompent els plans malèfics del Gran Tronera i acabaran sent perseguits per uns dimonis molts “marxosos” i “rockers” , mentre reben l’ajut celestial de l’àngel Sant Miquel.

VALORS PEDAGÒGICS:

 

“Pastorets Superstel”és una obra original i entretinguda, alhora que tradicional. Les peripècies dels pastors que volen arribar a Betlem, transcorren entre balls i cançons que remarquen la ingenuïtat de la història de l’enfrontament entre el bé i el mal (pastors i dimonis ) sense falses estridències. En aquest espectacle també trobem un paral·lelisme entre la parella formada per la Verge Maria i Sant Josep i una parella d’immigrants de l’època actual, ella embarassada i apunt de donar a llum, que es veuen obligats a refugiar-se al metro la Nit de Nadal.

Un altre tema a remarcar és que la nostra parella de pastorets protagonista son un noi i una noia, germans i molt espavilats i trapelles els dos, allunyant-se de la tradició de les parelles de pastorets formades per 2 pastors un de més ruc i l’altre més llest.

L'ESPECTACLE

 

Una divertida, dinàmica i molt fresca versió a ritme de rock, pop i molta marxa que proposa una història paral·lela i actual a l’argument tradicional de les històries dels Pastorets tradicionals. Els nostres “Pastorets Superestel” compten un repartiment que inclou 12 actors en escena,  i esdevenen un espectacle idoni per a aquestes dates tan especials de l’any. Un clàssic de la programació nadalenca del Regina que no us podeu perdre

pastorets 2 - copia.jpg

SEGON TRIMESTRE

porquets.jpg

Del 14 al 29 de Gener

Companyia Dreams Teatre

ELS TRES PORQUETS

 

 

Gènere: Teatre amb cançons

Durada: 60 minuts

Idioma: Català

 

Música original: Manu Guix

Guió / lletres de cançons: Roser Contreras

Direcció: Roser Contreras / Julià Farràs

ARGUMENT

 

Al cor del bosc vivien tres porquets que eren germans. Ell llop els assetjava constantment amb la intenció de menjar-se’ls. Per escapar-se del llop els tres porquets van decidir fer-se una casa. El més petit se la va fer de palla, per acabar abans i poder anar-se’n a jugar. El mitjà es va construir una casa de fusta. Així que va veure que el seu germà petit ja havia acabat, va començar a córrer, per poder anar a jugar amb ell. El més gran de tots, en canvi, continuava treballant en la construcció de la seva casa de totxanes. Ja veureu el que fa el llop amb les vostres cases, va dir el germà gran als altres, que s’ho estaven passant d’allò més bé.

 

Aquest és el conte que la mare porqueta explica als seus fillets abans d’anar a dormir, però el nostres porquets es desperten al bosc on els esperen uns personatges molt coneguts per tots els nens. El príncep de la Ventafocs,  la caputxeta vermella, la madrastra de la Blancaneus i un home molt estrafolari que els ven les cases de palla, de fusta i de maons.


A la fi apareixerà el llop i farà el mateix que la mare porqueta explica en el seu conte. Bufarà ben fort i tirarà a terra les casetes de palla i de fusta i els porquets s’amagaran en la caseta de maons. El llop s’adormirà, gràcies a una poma enverinada que la madrastra de la Blancaneus regala al porquet petit. Al matí els porquets es desperten un altre cop a casa seva on els espera la mare porqueta. Tot havia estat un somni!

L'ESPECTACLE

 

Hem apropat el conte al nen actual. Els protagonistes del conte son dos porquets i una porqueta. La diversitat de personatges d’altres contes fa que l’espectacle sigui ple de sorpreses i molt entretingut. 

VALORS PEDAGÒGICS:

 

La superació de les pors inventades. El valor d’aprendre coses noves. El valor d’escoltar i assimilar allò que ens ensenyen. La satisfacció de fer les coses ben fetes.

porquets regina 01 - copia.jpg
P9078345.jpg

Del 9 al 17 de Febrer 

CIA. La Trepa

RATETA... I SI ESCOMBRES L'ESCALETA

De Macià G. Olivella 

Música original de Ferran González

Direcció de Mª Agustina Solé

Gènere: Teatre Amb Cançons
Durada: 60 minuts
Idioma: Català

ARGUMENT

 

A la comunitat de ratolins de les golfes , hi viuen les joves ratetes. Totes s’espavilen, estudien i es preparen per assolir els seus objectius : informàtica, futbolista, mag..... Totes menys la Rateta, que només s’espavila per veure com pot defugir les obligacions, per fer la seva voluntat i per perdre l’estona. Un dia, a la granja, hi arriba el Gat. Això suposa un gran perill pels ratolins, sobretot perquè mai no l’han vist i no saben com és. A tall d’exemple del que els hi podria passar, un d’ells explica el conte de La Rateta que Escombrava l’Escaleta, que va ser enganyada pel gat. 

Però la nostra Rateta, malgrat tot, imagina com es divertiria amb els pretendents si ella fos la protagonista del conte. I per què no ser—ho? I , sense rumiar-s’ho gens ni gaire surt al carrer i es posa a escombrar. Però la realitat és ben diferent, sobretot quan se li presenta el Gat. Gràcies al que ha après amb el conte que li han explicat, podrà lliurar-se d’ ell i, a la vegada, comprendrà que aprendre sempre ens és útil.
 

L'ESPECTACLE

 

En aquest espectacle expliquem dues històries : el conte clàssic tal com és i una història moderna, molt més propera a nosaltres, d’avui dia, que remarca l’important que és esforçar-nos en els nostres estudis per aprendre coses cada dia que ens ajudin demà, demà passat...

És un espectacle musical, optimista, esbojarrat i divertit, farcit de cançons musicades per en Ferran González ,i amb coreografia de la Esther Pérez, que donen color al muntatge amb pinzellades de joc i eufòria.

VALORS PEDAGÒGICS:

 

En aquest muntatge hi trobareu explicat el conte clàssic de la rateta, amb tots els seus personatges i el seu final, però també la història d’una rateta més d’avui. Una rateta envoltada per uns companys ratolins que aprenen idiomes, practiquen esport, reciclen i empren l’ordinador. I , malgrat que la nostra Rateta no vol fer mai cap esforç  , al final comprendrà que aprendre coses és positiu i que tot el que aprengui pot ser-li útil algun dia. Una divertida comèdia musical amb uns ratolins molt xirois, el gall, l’ase, el cavall, el gos....i el gat.

mariposas catala.jpg

Del 6 al 14 de Març

Espiral Màgica

ORELLES DE PAPALLONA

Direcció Artística i Adaptació: GEORGINA CORT
Composició i Direcció Musical: JOSEP FERRÉ

Basat en el llibre de Luisa Aguilar

Gènere: Teatre Musical
Durada: 60 minuts
Idioma: Català

A PARTIR DE P4

ARGUMENT

 

La Sara té les orelles grans i per això és motiu de burles per part dels seus companys. Trista i apenada le pregunta a la seva mare si és una “orellotes” i després d’una meravellosa i imaginativa resposta, la Sara canvia la seva manera d’enfrontar-se a les burles. Amb un gran somriure i una gran imaginació, descobreix que allò que la fa diferent és justament el que la converteix en única i meravellosa.

L'ESPECTACLE:

 

És un cant a la llibertat, la diversitat, l’acceptació, el respecte i a la
diferència. Tracta temes tan importants per als infants com “ser feliços”, malgrat sentir-se diferents, ser un mateix, i acceptar tothom amb les seves diferències fins i tot valorant-les. La falta d’inclusió i acceptació, sovint provoca tristesa, insatisfacció i inseguretat. I el missatge de l’obra recau en que tan sols és necessari decidir i arriscar, buscar dins i fora d’un mateix per a ser feliç i fer feliços els altres.

VALORS PEDAGÒGICS:

La història que narra ORELLES DE PAPALLONA es basa en buscar el costat positiu i alegre de les coses, desenvolupar l’autoestima i utilitzar la imaginació per a fer front a les crítiques. Ens ensenya a saber que sovint el que ens fa diferents ens fa únics i extraordinaris. Ens ensenya a acceptar-nos, a estimar-nos i a relacionar-nos. I tot això explicat amb música, imaginació i molt color.

 

mariposas catala.jpg

TERCER TRIMESTRE

2.jpg

Del 4 al 20 de Maig

Cia. Espiral Màgica

Gènere: Teatre musical
Durada: 60 minuts
Idioma: Català

EL CONILLET BLANC

Text: Giorgina Cort

Direcció: Giorgina Cort

Música: Josep Ferré

ARGUMENT:

Rondalla popular portuguesa, que ens endinsa en  les aventures d'un petit conill, per recuperar casa seva de les mans de la gran ,cruel,poderosa i pudenta,Cabra Cabresa.

 

Durant la seva recerca per trobar algú que li doni un cop de mà,  trobarà  personatges com l' esquerp i musical senyor vent ,el tendre i poruc Bou,el juganer i simpàtic gos, l 'esbojarrat i cantaire gall i la valenta i xerraire formiga Rabatja.

 

Una aventura divertida i tendre amb música en directe.

L'ESPECTACLE:

 

Un espectacle musical per públic d'entre 3 i 10 anys,amb una durada de 60 minuts aproximadament. 


A l'escenari trobarem la màgica combinació d'actors ,titelles i música en directe .L'espectacle utilitza un llenguatge sonor i també utilitza la rima ,amb cançons molt enganxoses,creades per l'espectacle ,que s'integren perfectament a l'història ,ja que volem que la música formi part del  llenguatge.


L'escenografia esta mimada al detall perquè puguin endinsar-se a l'aventura del conillet ,ja que necesitarem de l'ajuda dels  nens, fent-los particips de l'història .

VALORS PEDAGÒGICS:

 

Principalment queden reflectits valors com ,l'amistad ,valor,perceberancia,valentia ..

És una història que explica als nens la importancia de lluitar pel que un desitja ,que no sempre surt tot bé a la primera de canvi però no es pot desistir.També ajuda a entendre a través de les cançons que sovint si la necessitem, cal demanar ajuda.

Que les aparences enganyen i que sovint ens pot sorprendre qui menys esperem ,que ser astut ,intel.ligent i valent és molt més important que ser gran i fort .

escenari.jpg