EDUCACIÓ INFANTIL 

A continuació trobareu tots els espectacles pensats per a Educació Infantil, organitzats segons trimestre.

SEGON TRIMESTRE

Del 14 al 29 de Gener

Companyia Dreams Teatre

ELS TRES PORQUETS

 

 

Gènere: Teatre amb cançons

Durada: 60 minuts

Idioma: Català

 

Música original: Manu Guix
Guió / lletres de cançons: Roser Contreras
Direcció: Roser Contreras / Julià Farràs

ARGUMENT

 

Al cor del bosc vivien tres porquets que eren germans. Ell llop els assetjava constantment amb la intenció de menjar-se’ls. Per escapar-se del llop els tres porquets van decidir fer-se una casa. El més petit se la va fer de palla, per acabar abans i poder anar-se’n a jugar. El mitjà es va construir una casa de fusta. Així que va veure que el seu germà petit ja havia acabat, va començar a córrer, per poder anar a jugar amb ell. El més gran de tots, en canvi, continuava treballant en la construcció de la seva casa de totxanes. Ja veureu el que fa el llop amb les vostres cases, va dir el germà gran als altres, que s’ho estaven passant d’allò més bé.

 

Aquest és el conte que la mare porqueta explica als seus fillets abans d’anar a dormir, però el nostres porquets es desperten al bosc on els esperen uns personatges molt coneguts per tots els nens. El príncep de la Ventafocs,  la caputxeta vermella, la madrastra de la Blancaneus i un home molt estrafolari que els ven les cases de palla, de fusta i de maons.


A la fi apareixerà el llop i farà el mateix que la mare porqueta explica en el seu conte. Bufarà ben fort i tirarà a terra les casetes de palla i de fusta i els porquets s’amagaran en la caseta de maons. El llop s’adormirà, gràcies a una poma enverinada que la madrastra de la Blancaneus regala al porquet petit. Al matí els porquets es desperten un altre cop a casa seva on els espera la mare porqueta. Tot havia estat un somni!

L'ESPECTACLE

 

Hem apropat el conte al nen actual. Els protagonistes del conte son dos porquets i una porqueta. La diversitat de personatges d’altres contes fa que l’espectacle sigui ple de sorpreses i molt entretingut. 

VALORS PEDAGÒGICS:

 

La superació de les pors inventades. El valor d’aprendre coses noves. El valor d’escoltar i assimilar allò que ens ensenyen. La satisfacció de fer les coses ben fetes.

Del 6 al 14 de Març

Espiral Màgica

ORELLES DE PAPALLONA

Direcció Artística i Adaptació: GEORGINA CORT
Composició i Direcció Musical: JOSEP FERRÉ

Basat en el llibre de Luisa Aguilar

Gènere: Teatre Musical
Durada: 60 minuts
Idioma: Català

A PARTIR DE P4

ARGUMENT

 

La Sara té les orelles grans i per això és motiu de burles per part dels seus companys. Trista i apenada le pregunta a la seva mare si és una “orellotes” i després d’una meravellosa i imaginativa resposta, la Sara canvia la seva manera d’enfrontar-se a les burles. Amb un gran somriure i una gran imaginació, descobreix que allò que la fa diferent és justament el que la converteix en única i meravellosa.

L'ESPECTACLE:

 

És un cant a la llibertat, la diversitat, l’acceptació, el respecte i a la
diferència. Tracta temes tan importants per als infants com “ser feliços”, malgrat sentir-se diferents, ser un mateix, i acceptar tothom amb les seves diferències fins i tot valorant-les. La falta d’inclusió i acceptació, sovint provoca tristesa, insatisfacció i inseguretat. I el missatge de l’obra recau en que tan sols és necessari decidir i arriscar, buscar dins i fora d’un mateix per a ser feliç i fer feliços els altres.

VALORS PEDAGÒGICS:

La història que narra ORELLES DE PAPALLONA es basa en buscar el costat positiu i alegre de les coses, desenvolupar l’autoestima i utilitzar la imaginació per a fer front a les crítiques. Ens ensenya a saber que sovint el que ens fa diferents ens fa únics i extraordinaris. Ens ensenya a acceptar-nos, a estimar-nos i a relacionar-nos. I tot això explicat amb música, imaginació i molt color.

 

TERCER TRIMESTRE

Del 4 al 20 de Maig

Cia. Espiral Màgica

Gènere: Teatre musical
Durada: 60 minuts
Idioma: Català

EL CONILLET BLANC

Text: Giorgina Cort

Direcció: Giorgina Cort

Música: Josep Ferré

ARGUMENT:

Rondalla popular portuguesa, que ens endinsa en  les aventures d'un petit conill, per recuperar casa seva de les mans de la gran ,cruel,poderosa i pudenta,Cabra Cabresa.

 

Durant la seva recerca per trobar algú que li doni un cop de mà,  trobarà  personatges com l' esquerp i musical senyor vent ,el tendre i poruc Bou,el juganer i simpàtic gos, l 'esbojarrat i cantaire gall i la valenta i xerraire formiga Rabatja.

 

Una aventura divertida i tendre amb música en directe.

L'ESPECTACLE:

 

Un espectacle musical per públic d'entre 3 i 10 anys,amb una durada de 60 minuts aproximadament. 


A l'escenari trobarem la màgica combinació d'actors ,titelles i música en directe .L'espectacle utilitza un llenguatge sonor i també utilitza la rima ,amb cançons molt enganxoses,creades per l'espectacle ,que s'integren perfectament a l'història ,ja que volem que la música formi part del  llenguatge.


L'escenografia esta mimada al detall perquè puguin endinsar-se a l'aventura del conillet ,ja que necesitarem de l'ajuda dels  nens, fent-los particips de l'història .

VALORS PEDAGÒGICS:

 

Principalment queden reflectits valors com ,l'amistad ,valor,perceberancia,valentia ..

És una història que explica als nens la importancia de lluitar pel que un desitja ,que no sempre surt tot bé a la primera de canvi però no es pot desistir.També ajuda a entendre a través de les cançons que sovint si la necessitem, cal demanar ajuda.

Que les aparences enganyen i que sovint ens pot sorprendre qui menys esperem ,que ser astut ,intel.ligent i valent és molt més important que ser gran i fort .

© 2019 per Jove Teatre S.L.

> AVÍS LEGAL I POLÍTICA DE PRIVACITAT
 

Jove Teatre Regina   |  C/ Sèneca 22. 08006 BCN  |  93 218 15 12  |  www.jtregina.com  | escoles@jtregina.com  

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now