EDUCACIÓ INFANTIL 

A continuació trobareu tots els espectacles pensats per a Educació Infantil, organitzats segons trimestre.

PRIMER TRIMESTRE

Del 17 al 30 d'octubre

Dreams Teatre

LES SABATILLES VERMELLES

Text: Roser Contreras

Direcció de: Roser Contreras i Eva Ximenes

Música: Autors Clàssics

Gènere: Ballet Clàssic amb Narració
Durada: 60 minuts
Idioma: Català

ARGUMENT

 

El somni de la Karen és ser ballarina. A l’escola de dansa on estudia, faran proves per escollir a la protagonista del nou ballet. Al tornar a casa, emocionada, veu unes sabatilles vermelles a l’aparador d’una sabateria i se n’enamora. “Amb aquestes sabatilles vermelles segur que m’escolliran a mi. Faré el que sigui per aconseguir-les.”

 

En veure que la seva mare no els hi vol comprar, decideix agafar-les en un descuit del sabater. Però quan s’emprova les sabatilles i comença ballar... ja no pot aturar-se. I es que aquelles sabatilles vermelles, en realitat, son el resultat de l’encanteri d’una fada de l’espai a un follet entremaliat. 

VALORS PEDAGÒGICS:

 

La importància d’aconseguir els nostres somnis confiant en el nostre esforç i disciplina. La Karen creu que amb les sabatilles vermelles podrà aconseguir ser la protagonista del ballet, però al final descobrirà que era millor confiar en el seu treball i el seu talent. 

També fem una picada d’ull a fer cas dels pares i de que no tot val per aconsseguir el què desitgem. La nostra protagonista en veure que no tindrà les sabatilles vermelles, les agafa sense que el sabater s'adoni i desobeint la seva mare. 

L'ESPECTACLE:

 

Adaptació del conte original del Hans Christian Andersen.

DANSA-TEATRE: Tenim poques oportunitats d‘assistir a la representació d’un ballet; la dansa és moviment, estètica, sensibilitat; en definitiva, l’expressió sense paraules dins de la música. Per donar a conèixer als més menuts aquesta forma d’expressió artística, us presentem l’adaptació al ballet, d’aquest conegut conte.

L’estètica, el color de les imatges i l’escenografia, el vestuari i la música, seran adequades per l’edat de l’espectador a qui va dirigit. Incorporem una veu narrativa que farà de fil conductor perquè els infants segueixin el conte sense perdre’s cap detall.
 

SEGON TRIMESTRE

DEL 15 AL 31 DE GENER 

Dreams Teatre

LA SIRENETA I L'ILLA DE PLÀSTIC

Text i direcció de: Roser Contreras


Música de: Ramón Contra i Ferrán González
 

Gènere: Teatre musical
Durada: 60 minuts
Idioma: Català

ARGUMENT

 

La sireneta compleix 15 anys i per primer cop sortirà a cantar a la llum de la lluna. És un dia molt especial per als habitants del fons del mar i preparen una gran festa. Però les Notícies d'Ona Mar adverteixen que una gran massa de deixalles tòxiques s’apropa al palau de corall; una immensa illa de plàstic que no para de créixer i que acabarà destruint l’ecosistema marí.

 

En saber que el seu estimat mar està en perill, la sireneta busca ajuda per salvar-lo. Però la medusa dolenta, el tauró i el pirata pesca-sirenes no li ho posaran gens fàcil. Podrà la nostra sireneta salvar el mar...? Qui la pot ajudar...? Serà un príncep...? 

VALORS PEDAGÒGICS:

 

Acceptar les singularitats que tenim cadascun. Estar orgullosos de com som i respectar i cuidar totes les espècies. Hi ha espècies que han desaparegut i d’altres que estan en perill d’extinció si no hi posem remei. En la nostra història la sireneta té prohibit tenir contacte amb els éssers humans. Per ells només és una llegenda i ha de continuar sent així o estarà en perill. 

Conscienciar als petits que els oceans s’estan convertint en un abocador de porqueria. L’illa de plàstic, existeix, és real; una massa de tones i tones de deixalles, sobre tot plàstic, que cada cop és més gran. Podem posar el nostre granet de sorra no llençant residus al mar i no embrutant les platges. Hem de de ser responsables i cuidar el medi ambient.

L'ESPECTACLE

 

La nostra adaptació, encara que conserva l’essència del conte original, presenta una sireneta responsable i conscienciada amb el desastre ecològic que està patint l’ecosistema marí. Amb ella ens capbussem al fons del mar per a conèixer els seus amiguets aquàtics i d’altres, com el pirata pesca sirenes o un príncep submarinista. 

Pensant en l'espectador a qui va dirigit, les imatges de la pantalla i l’escenografia tenen una estètica i color que atrau la seva atenció i que van canviant en cada escena aconseguint que el ritme de l’obra sigui molt dinàmica. 

TERCER TRIMESTRE

Del 7 al 22 de Maig

Cia. Espiral Màgica

EL CONILLET BLANC

Text: Giorgina Cort

Direcció: Giorgina Cort

Música: Josep Ferré

Gènere: Teatre musical
Durada: 60 minuts
Idioma: Català

ARGUMENT:

Rondalla popular portuguesa, que ens endinsa en  les aventures d'un petit conill, per recuperar casa seva de les mans de la gran ,cruel,poderosa i pudenta,Cabra Cabresa.

 

Durant la seva recerca per trobar algú que li doni un cop de mà,  trobarà  personatges com l' esquerp i musical senyor vent ,el tendre i poruc Bou,el juganer i simpàtic gos, l 'esbojarrat i cantaire gall i la valenta i xerraire formiga Rabatja.

 

Una aventura divertida i tendre amb música en directe.

L'ESPECTACLE:

 

Un espectacle musical per públic d'entre 3 i 10 anys,amb una durada de 60 minuts aproximadament. 


A l'escenari trobarem la màgica combinació d'actors ,titelles i música en directe .L'espectacle utilitza un llenguatge sonor i també utilitza la rima ,amb cançons molt enganxoses,creades per l'espectacle ,que s'integren perfectament a l'història ,ja que volem que la música formi part del  llenguatge.


L'escenografia esta mimada al detall perquè puguin endinsar-se a l'aventura del conillet ,ja que necesitarem de l'ajuda dels  nens, fent-los particips de l'història .

VALORS PEDAGÒGICS:

 

Principalment queden reflectits valors com ,l'amistad ,valor,perceberancia,valentia ..

És una història que explica als nens la importancia de lluitar pel que un desitja ,que no sempre surt tot bé a la primera de canvi però no es pot desistir.També ajuda a entendre a través de les cançons que sovint si la necessitem, cal demanar ajuda.

Que les aparences enganyen i que sovint ens pot sorprendre qui menys esperem ,que ser astut ,intel.ligent i valent és molt més important que ser gran i fort .

© 2019 per Jove Teatre S.L.

> AVÍS LEGAL I POLÍTICA DE PRIVACITAT
 

Jove Teatre Regina   |  C/ Sèneca 22. 08006 BCN  |  93 218 15 12  |  www.jtregina.com  | escoles@jtregina.com  

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now