EDUCACIÓ INFANTIL 

A continuació trobareu tots els espectacles pensats per a Educació Infantil, organitzats segons trimestre.

PRIMER TRIMESTRE

zoom 2.jpeg

Del 17 al 26 de Novembre

Companyia Jordi Corona

ZOOM

Gènere: Teatre Gestual i d'ombres

Durada: 55 min

Idioma: Català

Basat en un text de Tona Puig

Creació i moviment escènic: Jordi Corona i Pere Hosta

Direcció: Pere Hosta

ARGUMENT

 

La Delfina Colom és una biòloga obsessionada pels mosquits. Porta anys treballant al seu laboratori, amb el seu ajudant Antuan, buscant la fórmula per eliminar-los, quan finalment li arriba l'ingredient que li faltava per completar-la. Mentrestant, en el mateix laboratori, el mosquit Kit (un mosquit comú) coneix la Tessa (un mosquit tigre femella)...

 

L'obra transita entre aquests dos mons: l'obsessió dels humans per manipular la natura i les peripècies de dos mosquits per sobreviure.

Us convidem a fer un ZOOM a la vida i veure les coses que són les importants!

VALORS PEDAGÒGICS

 

ZOOM parla del conflicte entre els humans i la resta de la natura. Concretament, de la problemàtica ambiental que provoca l’ésser humà com espècie pel fet de creure’s que està al marge de la natura i que té el dret de manipular-la segons els seus interessos.

 

ZOOM Parla en definitiva d’ecologia, i dels canvis constants dels ecosistemes del planeta. Parla de que tots els organismes del planeta formem part d’un tot, l’ecosistema planetari, i que els seus elements estan relacionats entre si; si en modifiques una part, la resta se’n veurà afectada.

 

ZOOM també parla dels valors humans de l’amor i la innocència, la tolerància o la intolerància vers situacions noves o persones fins ara desconegudes per a nosaltres, a través d’una relació de quatre personatges: un mosquit comú mascle, un mosquit tigre femella, una biòloga i el seu ajudant.

 

Finalment ZOOM ens aporta un doble missatge positiu: que la natura com a tal té unes regles pròpies ancestrals necessàries per mantenir-se en harmonia i, que davant la vida, els humans tenim la oportunitat d'adoptar una actitud més positiva i amorosa vers a nosaltres i el què ens envolta.

L'ESPECTACLE

 

ZOOM és un espectacle gestual i còmic per a públic familiar.

L’espectacle succeeix en un laboratori on hi conviuen dos mons: el món dels humans i el món dels mosquits. D’aquí esdevé el concepte de ZOOM, ja que al llarg de l’obra anem transitant d’un món a l’altre, del micromón al macromón, i viceversa.

 

Es juga amb diferents tècniques i llenguatges escènics: treball gestual i corporal; treball de màscara (mosquits); treball d’ombres; cançons i espai sonor creats específicament per a l'espectacle; experiments químics de notable efecte visual. S'ha volgut elaborar una proposta visual i de riquesa sensorial amb la intenció que arribi a un ampli i divers ventall d'espectadors.

zoom 1.jpg

SEGON TRIMESTRE

foto caputxeta dreams.jpg

Del 14 al 28 de Gener de 2022

Companyia Dreams Teatre

Gènere: Teatre Musical

Durada: 60 min

Idioma: Català

LA CAPUTXETA VERMELLA

Dramatúrgia i direcció: Roser Contreras

Música: Manu Guix

ARGUMENT

 

Ens situem als voltants de 1920. La Caputxeta i la seva mare viuen als afores de París prop de l’àvia que viu feliçment en una caseta al mig del bosc; un indret protegit on hi habiten animals salvatges, sobretot llops... Un dia, la mare deixa que la caputxeta vagi a veure a la iaia tota sola. A mig camí es topa amb un llop que li assegura que és vegetarià, i encara que primer desconfia d’ell, acaben fent-se bons amics.

 

La mare, l’àvia i el guardabosc no creuen en llops vegetarians i li prohibeixen apropar-s’hi, així que la nena i el llopet decideixen veure’s d’amagat. Però la història es complica. Un home de negocis sense escrúpols vol transformar el bosc en una urbanització, i per aconseguir-ho necessita demostrar que els llops no s’han de protegir; són animals ferotges que ataquen i es cruspeixen a la gent, sobretot nenes i nens... La caputxeta està en perill? El llop és vegetarià... o no?

foto llop dreams.jpg

VALORS PEDAGÒGICS

 

La lliçó principal que aprenem d’aquest conte és prou coneguda: “Desconfiar dels desconeguts”. La rondalla popular diu que la caputxeta vermella confia en el llop i per això, ella i la seva àvia acaben dins de la seva panxa. El personificar el mal en un animal per a fer entendre el conte era un recurs senzill, però que amb el temps ha influït força en la societat i ha potenciat la creença que els llops són animals perillosos. Certament, no son animals domèstics i cal tractar-los amb respecte i prudència, però tenen un paper cabdal per a la conservació dels ecosistemes i cal protegir-los.En la versió del conte de Dreams Teatre, decideixen retornar el carácter natural del llop i buscar la nova espècie que a dia d’avui aterroritza i destrueix: l’ésser huma.

Per actualitzar el conte ens situem l’any 1920. Això permet introduir temes actuals que casen perfectament amb la història de la caputxeta: “Respectar el medi ambient i no embrutar els boscos”. El caçador del conte original és substituït per un guardabosc que dóna consells com: “Les deixalles no tornen soles. Porta-les amb tu fins a casa.” Hem de protegir la natura. Hem d’aturar l’especulació que destrueix els boscos. El llop del conte viu en un bosc protegit on no corre cap perill, però cal estar a l’aguait perquè sempre hi haurà qui voldrà destruir-lo en benefici propi.

 

També donem molt de protagonisme al valor de l’amistat. La caputxeta i el llopet es fan amics i encara que no ho tenen fàcil, intenten convèncer als adults perquè els deixin continuar amb la seva amistat.

L'ESPECTACLE

 

I si la Caputxeta Vermella no fos tan innocent i desvalguda com ens han explicat fins ara, Sinó una nena espabilada, amb criteri i bon cor? ¿I si el llop no fos tan ferotge i despietat, sinó un ésser que lluita per la seva supervivencia en un món dominat pels humans? I si resulta que el veritable perill som nosaltres, els propis humans quan en nom de l’ambició i els diners, fem malbé ecosistemes? Heus aquí una nova versió del conte popular, amb cançons, humor i moltes sorpreses!

TERCER TRIMESTRE

patufet 1.jpg

Del 17 al 20 de Maig de 2022

Cia. Samfaina de Colors

CABARET PATUFET

Gènere: Teatre, Música, poesia i contes.

Durada: 55 min

Idioma: Català

Un espectacle de música en directe.

Direcció artística: Mirna Vilassís

Direcció musical: Xavi Múrcia

ARGUMENT

 

Cabaret Patufet és material sensible. És un espectacle de música, cançó, conte, poesia i endevinalles per als més petits. Creatiu, emotiu, delicat, divertit i participatiu. Un cabaret patufet.

 

Aconseguirà la Rateta Presumida trobar l’amor de la seva vida? I la Lluna, podrà enredar al Sol? Per què vol la nina Marta anar a la platja? Quin és l’ocell que dorm a la palla i que pon un ou cada setmana? El drac ens vol espatllar la festa. Se’n sortirà? I, en Patufet, que hi té a veure en tot plegat?

 

Totes aquestes preguntes tenen resposta al Cabaret Patufet. Un cabaret petit com un granet d’anís.

L'ESPECTACLE

 

Cabaret per la varietat del contingut de l'espectacle (cançó, música, conte, endevinalles, poesia) i Patufet pel doble sentit de petit i, alhora, nom del personatge del més famós dels contes tradicionals catalans.

 

Cabaret Patufet és un espectacle basat en el llegat de la cultura tradicional. El que hem fet ha estat manipular aquest material tot abocant-hi la nostra personalitat. La cultura tradicional és el punt de partida cap a un treball de creació.

 

Cabaret Patufet no és un collage ni un mostrari; volem oferir la coherència i la continuïtat pròpies d'un espectacle d'escenari.

 

Amb el reforç visual d'elements senzills i atractius, els més menuts queden captivats en tot moment, i això provoca el clima que ens cal per gaudir de cadascun dels moments que proposa l'espectacle.

VALORS PEDAGÒGICS

 

Oferir al públic l'experiència de la música en directe.

 

Difondre i compartir el llegat cultural que ens és propi.

 

Mostrar el procés de reelaboració del material tradicional per portar-lo cap a uns altres llocs (el de la creació personal, el de la posada al dia), cosa que ens demostra que la cultura és viva mentre la utilitzem i la manipulem.

 

L'espectacle no moralitza ni alliçona, però ofereix models de valors com ara el respecte, la capacitat de creixement, la imaginació, la companyonia...

patufet 2.jpg