top of page

EDUCACIÓ INFANTIL 

A continuació trobareu tots els espectacles pensats per a Educació Infantil, organitzats segons trimestre.

1r TRIMESTRE.png
24032021 EL VIATGE DE L'ELEFANTA SARA 15052021.jpg

SINOPSI

Anant al darrere de la Marieta, la bibliotecària del barri, comença una aventura que ens durà a l’Àfrica. Allà coneixerem la Sara, l’elefanta somiatruites, vergonyosa i poruga, que persegueix un somni: volar amb bicicleta per damunt del núvols.

Pedalant dalt de la seva bicicleta vermella, coneixerà la resta de protagonistes: el gall Marcel, en Max el camell, el sr caragol ... Junts creuran que res és impossible i perseguiran els seus somnis fins a aconseguir-los.

Del 15 al 23 de novembre

EL VIATGE DE L'ELEFANTA SARA

Gènere: Teatre amb música en directe | Durada: 55 min | Idioma: Català

Companyia Lady Alberginia i el Sr. Patata Produccions

Direcció: Francesca Masclans i David Cuspinera

Música: Dani Molina.

Text: Eva Gonzalez, Francesca Masclans i David Cuspinera

L'ESPECTACLE

El viatge de l’elefanta Sara és un espectacle musical que ens transporta al món de les emocions i la imaginació. A un món on tot és possible. El conte és un recorregut per les emocions dels personatges: la timidesa, la valentia, la felicitat, l’enuig i la susceptibilitat, tractades amb ulls d’infant.

 

La música i la poesia són presents en diversos moments de l’espectacle, que inclou cançons tradicionals cantades en directe, amb arranjaments originals que ajuden  al desenvolupament de les capacitats expressives i la sensibilitat teatral, i estimula la receptivitat: la imaginació i la fantasia, l’atenció, l’observació i l’escolta activa.

VALORS PEDAGÒGICS

L'espectacle ens parla de la gestió de les emocions i serveix per a recolzar el desenvolupament de les capacitats com: aprendre a ser i actuar de forma cada vegada més autònoma, aprendre a pensar i a comunicar, aprendre a descobrir i tenir iniciativa i aprendre a conviure i habitar el món. 

Amb el viatge de l'elefanta Sara es transita per l'assoliment de la  seguretat afectiva i emocional i anar-se formant una imatge positiva d'ell mateix i dels altres. En adquirir hàbits bàsics d’autonomia en accions quotidianes amb seguretat i eficàcia. També ens parla de progressar en la comunicació i expressió ajustada als diferents contextos i situacions de comunicació habituals per mitjà dels diversos llenguatges i observar i explorar l'entorn immediat, natural i físic, amb una actitud de curiositat i respecte i participar, gradualment, en activitats socials i culturals. Mostrar iniciativa per afrontar situacions de la vida quotidiana, identificant-ne els perills i aprendre a actuar en conseqüència.

2n TRIMESTRE .png
la-berta-i-el-seu-robot.jpg

SINOPSI

La Berta és una nena molt espavilada i sempre vol saber totes les coses que passen al món i perquè són com són. Els seus pares són dos famosos inventors que es passen gairebé tot el dia al seu laboratori inventant coses i més coses.


Un dia, la Berta ,avorrida d’estar sola i sense ningú a qui fer-li preguntes, decideix agafar la seva caixa plena de materials per crear i inventar, i construir alguna cosa.

 

Després d’una estona de collar, cargolar, descargolar, clavar i picar, aconsegueix inventar un Robot fantàstic. El Robot esdevindrà el seu company d’aventures, tot i que abans li haurà d’ensenyar a caminar, a parlar, a menjar, a ballar...Bé, de ballar sembla que en sap prou aquest Robot! És un expert del “breakdance” .

 

Al final, en Robot ha après tantes coses que és tan espavilat com la Berta i es passa tot el dia preguntant i aprenent. La Berta aprèn a fer-se responsable d’algú.

VALORS PEDAGÒGICS

El conte destaca els valors de la imaginació, la creativitat i l’optimisme per canviar una situació que a la Berta no li agrada. No vol estar sola .Un cop ha inventat el Robot i aquest cobra vida, els valors de la paciència, la responsabilitat, la generositat, el respecte, la solidaritat i la tendresa apareixen quan ella  ensenya al Robot a espavilar-se. Quan el Robot ja sap parlar, moure’s i jugar amb ella apareixen els valors de l’amistat, l’alegria, l’amor i la felicitat.

Del 13 al 27 de Gener del 2023

LA BERTA I EL SEU ROBOT

Gènere: Teatre amb cançons | Durada: 60 min | Idioma: Català

Companyia Lazzigags

Dramatúrgia i direcció: Lídia Linuesa

Música: Marc Sambola

Producció executiva: Miquel Agell

L'ESPECTACLE

L'espectacle de "La Berta i el seu Robot" està basat en el llibre d'Esteban Martin "En Ricard i el seu robot", que la Companyia Lazzigags ha dut a escena per apropar el món de les emocions als infants més petits amb una acurada adaptació, canviant de sexe al protagonista i afegint-li un toc musical, amb músiques, cançons i coreografies. 

L'espectacle brilla per les projeccions animades amb il·lustracions a càrrec de Purificación Hernández, que s'enduen tot el protagonisme escenogràfic i amb qui els personatges interactuen. 

2.-La-Berta-i-el-seu-robot-Lazzigags-min.jpg
3r TRIMESTRE.png
caputxetaweb.jpg

SINOPSI

El llop ferotge ha estat caçat. Després d’haver-se menjat la caputxeta, l’àvia, sis cabretes i gairebé tres porquets, ha d’enfrontar-se a un judici popular, en el qual declararan les mares d’aquests personatges. Quin serà el veredicte? És realment culpable, o potser senzillament tenia molta gana?

La causa contra el llop ferotge és molt llarga, però en aquest judici explicarem els seus tres casos més importants: la dels contes populars "Les set cabretes", "La Caputxeta vermella" i "Els tres porquets".
 

VALORS PEDAGÒGICS

A partir del judici al personatge del llop, s’expliquen els contes populars “Les set cabretes”, “La caputxeta vermella” i “Els tres porquets, contes tradicionals on el llop és present, analitzem i com ens han arribat fins a dia d'avui. 


Amb la posada en escena també es fonamenta la reflexió sobre el bé i el mal, i el paper de la justícia alhora que presentem el gènere teatral i el llenguatge del teatre de titelles als més menuts. 

Del 17 al 26 de Maig del 2023

EL LLOP FEROTGE

Gènere: Teatre amb titelles | Durada: 55 min | Idioma: Català

La companyia del príncep Totilau

Text i direcció: Marc Hervàs

Música: Ildefons Alonso

L'ESPECTACLE

Aquest espectacle té com a objectiu explicar els contes clàssics que ens ha deixat la tradició, sense modificar-ne la història. D’altra banda, el marc del judici popular ens permet reflexionar sobre temàtiques que toquen el públic contemporani de molt a prop: la convivència entre la gana i l’abundància, la justícia convertida en espectacle, el paper de les mares a l’actualitat, la moda dels ecologistes i les noves “espiritualitats”… I moltes altres coses, tractades amb humor per tal d’obrir un debat amb els espectadors.

porca (1).jpg
bottom of page