SEGON CICLE ESO (3r-4t)

A continuació trobareu tots els espectacles pensats per al segon cicle d'ESO, organitzats segons trimestre.

PRIMER TRIMESTRE

filla1.jpg

Del 18 al 26 de novembre

La Moderna de Poblenou

Gènere: Teatre musical

Durada: 80 minuts

Idioma: Català

LA FILLA DEL MAR

Text: Adaptació de Gerard Nicasi i Marc Miramunt

Música: Marc Miramunt

Direcció: Gerard Nicasi

ARGUMENT

 

La filla del mar és l’Àgata, una nena d’origen àrab que arriba a un poble de costa portada pel mar com a única supervivent d’un naufragi. És acollida per una família del poble i creix al costat de la Mariona, la filla d’aquesta família, però el seu origen fa que la majoria de gent del poble la tractin i la vegin diferent.

 

Amb els anys, la Mariona comença a sortir amb el Pere, un noi amb mala fama. La resta de noies i nois fan que aquesta relació arribi a la família d’ella. Per amagar-ho, el Pere es veu obligat a fer veure que se sent atret per l’Àgata però descobrirà en ella l’única noia que sabrà estimar-lo amb senzillesa i sense amagar-se’n. Una relació que no pot acabar bé per molt units que ells estiguin si el que preval al seu voltant és l'enveja i les ganes de venjança

L'ESPECTACLE

 

És un crit de denuncia cap a la intolerància, el racisme i la discriminació a favor de la solidaritat entre persones, entre pobles i nacions.

 

Convida a reflexionar sobre com afecten les nostres accions sobre els altres i els impulsos que les motiven, especialment en una edat on el pas cap al món adult i el procés de maduració personal fa que l’opinió externa sigui un aspecte important en la nostra vida.

Parla de l’amor i el dret a prendre les pròpies decisions. De mantenir-nos fidels a l’escala de valors i prioritats personals però sempre en conjunció a les dels altres.

Denuncia les relacions que integrem dins la normalitat quan en realitat no són igualitàries. Al mateix temps, obrint el debat necessari sobre el paper de la dona en el darrer segle i les fites que encara cal assolir.

VALORS PEDAGÒGICS:

 

La filla del mar és un musical sobre de l’obra de Guimerà ,amb el que volem que l’espectador jove se senti identificat en els personatges  per fer-lo entrar en l’història i situar dins el seu cercle d’interès els temes dels que parla.

 

Respectant l’estructura original del text n’actualitzem només la part de vocabulari que queda desfasat però mantenint l’estil col·loquial.  La música i les cançons parteixen d’estils actuals i, formant part de la dramatúrgia, actuen com un element més que evoluciona amb l’història i aporta profunditat i força als conflictes dels personatges.

LFDM_ESCENA_0308_LA_MODERNA_DE_POBLENOU_

TERCER TRIMESTRE

IMG_20180505_215906.jpg

Del 22 al 29 d'abril

Cia. Teatre Calánime

ELS JOVES COMBUSTIBLES

Text original de Robbie Best

Direcció escènica i artística: Hugo Guzmán
Música de Havard Enstad

 

Gènere: Teatre Musical
Durada: 75 minuts
Idioma: Català

ARGUMENT

 

Una malaltia mortal, que només afecta els més joves, s’estableix en un poblet pacífic.

La gent es torna histèrica, la culpa recau sobre les mares despistades, el ministeri de morts peculiars ha enviat un inspector des de la capital, l’alcalde comença a perdre el control... i el cap, i, enmig de tot aquest caos, un circ itinerant arriba al poble!

VALORS PEDAGÒGICS

 

L'ESPECTACLE

 

Basat en un incident real que va succeir a Hongria la segona meitat del segle XX. Un adolescent va decidir suïcidar-se i, poc temps després, molts dels seus amics van fer el mateix, cosa que va sacsejar el poble de dalt a baix. A primera vista, l'autor ha volgut donar a l’obra un punt de vista que sembla lleuger i humorístic; tanmateix, les qüestions que s’hi aborden tenint com a punt de partida aquest succés real són d’allò més serioses i contundents.. L’obra no pretén fer cap mena de judici moral sobre el suïcidi i està dedicada a aquells que l'autor ha perdut.

300x400 atrap.jpg